to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:16 | 15.01.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Επείγον έγγραφο Πλεύρη–Γκάγκα αποσύρει το Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες

Σταματούν άμεσα οι 24ωρες εφημερίες του νοσοκομείου - Το έγγραφο που αποδεικνύει τη fast track απόφαση της κυβέρνησης


Έκπληκτοι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έλαβαν το απόγευμα επείγον έγγραφο που φέρει την υπογραφή του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα και προβλέπει οριστικά την απόσυρση του νοσοκομείου από την 24ωρη γενική εφημερία με πρόσχημα τον εμβολιασμό.

«Κι ενώ από το πρωί θεωρούμαστε επίσημα ότι εφημερεύουμε, μας κοινοποιήθηκε έγγραφο το απόγευμα, υπογεγραμμένο από τον κύριο Στάθη, Διοικητή της 1ης ΔΥΠΕ, που αφορά στην έγκριση μερικής αναστολής λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης για ακαθόριστο διάστημα» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι συνεδρίασε υπό την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών ΚΕΣΥΠΕ την Παρασκευή στις 14.00 και μέσα σε μόλις 15 λεπτά αποφασίστηκε να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία των εφημεριών.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης, μπαίνει τέλος στο μέχρι σήμερα πρόγραμμα εφημεριών, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διακομιδή των επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών Covid19 του Παίδων Πεντέλης στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και «Αγία Σοφία».

Ο διοικητής της 1ης ΔΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι «χάριν της μείζονος σπουδαιότητας του σκοπού, το νοσοκομείο να ενεργήσει αμέσως ως προς τις χωροταξικές τροποποιήσεις των εμβολιαστικών γραμμών αμέσως και πάντως δεν θα διενεργήσει την εφημερία της Κυριακής 16/1 ενώ από Δευτέρα 17/1 θα εκτελεί την καθημερινή πρωινή εφημέρευση (08.00 - 14.30).

«Η κυβέρνηση σήμερα 14/1/22 αργά το μεσημέρι επανήλθε και εμμένει διά του Πλεύρη στην απόσυρση του Παίδων Πεντέλης από την 24ωρη γενική εφημερία με πρόσχημα τον εμβολιασμό, δηλαδή στην διάλυση του νοσοκομείου με στόχο την κερδοσκοπία συγκεκριμένων ιδιωτών κλινικαρχών» σχολιάζει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Παναγιώτης Παπανικολάου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)