to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:18 | 14.01.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας από την αρχή της φετινής χρονιάς στον ξενοδοχειακό κλάδο σ’ ολόκληρη την χώρα

Με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εργασίας και Τουρισμού 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητούν να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αναστραφεί η απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο που ήδη σημειώνεται από τις αρχές της χρονιάς. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο, Κατερίνας Νοτοπούλου και συνυπογράφει η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.


Καθ’ όλο το διάστημα των δύο ετών, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, τα ξενοδοχεία της χώρας μας βρέθηκαν αντιμέτωπα με τεράστια προβλήματα, αντιμετωπίζοντας ακόμη και ζήτημα βιωσιμότητας στην λειτουργία τους. Οι πολύ περιορισμένες πληρότητες οδήγησαν σε κατακόρυφη μείωση των εσόδων τους, ενώ «έδωσαν μάχη», έως τα τέλη της περσινής χρονιάς να ανταπεξέλθουν, παρά τα περιορισμένης έκτασης μέτρα (αναστολές συμβάσεων, επιστρεπτέες προκαταβολές κ.λ.π) που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση.

Δυστυχώς, η φετινή χρονιά, λόγω της συνέχισης της επέλασης της πανδημίας, ξεκίνησε για την συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων της χώρας μας με μονοψήφια ποσοστά στις πληρότητες, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους, μέσα στην προσπάθειά επιβίωσής τους στον κυκεώνα και των υπολοίπων τεραστίων προβλημάτων με πρωτεύον αυτό της έκρηξης του ενεργειακού κόστους, να έχουν ήδη ξεκινήσει αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων τους.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τις αρχές του νέου έτους ενώσεις ξενοδόχων ανά την Ελλάδα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου έστω και την ύστατη στιγμή προς την Κυβέρνηση, ζητώντας της να προχωρήσει σε άμεση χορήγηση βραχυχρόνιων και μικρού κόστους μέτρων διατήρησης των θέσεων εργασίας και στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως έχει ήδη προχωρήσει με άλλους πληττόμενους κλάδους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν πως εκτός της πανδημίας, οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος, και τα μέχρι τώρα προγράμματα στήριξης που έχουν υλοποιηθεί είναι ανεπαρκή και έχουν αφήσει εκτός την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επειδή θα είναι αδικαιολόγητο από ολιγωρία των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης, να υπάρξει σε μικρό διάστημα σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο ερωτώνται οι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προχωρήσουν και ποια μέτρα θα λάβουν, προκειμένου να αναστραφεί η απώλεια θέσεων εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο που ήδη σημειώνεται από τις αρχές της χρονιάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)