to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 13.01.2022

Πολιτική

Νίκος Παππάς: Το σύστημα πολιτικομιντιακής «αιμομιξίας», υποτιμά τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου

«Η Ελλάδα παίρνει το πρωτάθλημα λιτότητας αυτή τη στιγμή κι ενώ κανείς δεν μας επιβάλλει κάτι τέτοιο»


«Η Ελλάδα παίρνει το πρωτάθλημα λιτότητας αυτή τη στιγμή κι ενώ κανείς δεν μας επιβάλλει κάτι τέτοιο»
«Οι πολιτικοί δεν είναι ‘μετεωρολόγοι’, για να προβλέπουν οικονομικά φαινόμενα και να καλούν τον κόσμο να κλάψει στον ώμο τους», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, κ. Νίκος Παππάς.

«Οι πολιτικοί – ειδικά εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις – οφείλουν να παρεμβαίνουν προς όφελος της κοινωνίας. Είδαμε πολλές αντιφατικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση στην Ευρώπη, η Ελλάδα παίρνει το πρωτάθλημα λιτότητας αυτή τη στιγμή κι ενώ κανείς δεν μας επιβάλλει κάτι τέτοιο. Αυτό είναι η νεοφιλελεύθερη εθελοδουλία τους, είναι κομμάτι του παζλ το οποίο εμπίπτει στον κεντρικό σχεδιασμό που κάνουν για μια μεγάλη εκκαθάριση της ελληνικής οικονομίας. Μια διαδικασία όμως που το βάρος της πέφτει στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άφησε πίσω της γεμάτα ταμεία, άφησε χρήματα, για την ώρα της ανάγκης. Τώρα λοιπόν ήρθε αυτή τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη. Ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να πάρει πρωτοβουλίες για να ανακουφίσει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και τα νοικοκυριά. Οι αυξημένες τιμές στην ενέργεια περνούν πια σε όλα τα προϊόντα.

Έχουμε κάνει προτάσεις εδώ και καιρό – μεταξύ άλλων και – για μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο δυνατό επίπεδο, για διεύρυνση των κριτηρίων για τα κοινωνικά τιμολόγια και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως κωφεύει. Τα μέτρα που έχουμε προτείνει προφανώς είναι μέτρα που μπορούμε να λάβουμε άμεσα για την ανακούφιση της κοινωνίας. Υπάρχει δυνατότητα μιας άλλης δημοσιονομικής πολιτικής στη χώρα».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επιχειρούμενη δήλωση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο κ. Νίκος Παππάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η υπόθεση της Novartis είναι ένα σκάνδαλο ομολογημένο από την εταιρία που έχει καταβάλλει αποζημιώσεις στο αμερικανικό δημόσιο. Η προαναγγελία από το πολιτικο- μιντιακό κατεστημένο των κλήσεων του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου μας κάνει καχύποπτους. Το σύστημα πολιτικομιντικακής ‘αιμομιξίας’, υποτιμά τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου και θα καταρρεύσει με πάταγο. Λανθάνουν αν θεωρούν ότι το να πηγαίνουν την Γιάννα Παπαδάκου και τον Κώστα Βαξεβάνη ως κατηγορούμενους, θα περάσει στα ψιλά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)