to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 12.01.2022

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Η ελληνική κοινωνία παραμένει απροστάτευτη μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει με θράσος ότι η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει το λαό στην τύχη του, που εδώ και πολλούς μήνες το ακατάσχετο κύμα της ακρίβειας πλήττει κάθε ελληνικό νοικοκυριό»


Δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Αυλωνίτη:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει με θράσος ότι η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει το λαό στην τύχη του, που εδώ και πολλούς μήνες το ακατάσχετο κύμα της ακρίβειας πλήττει κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως για να απορροφήσει ουσιαστικά τις ανατιμήσεις των βασικών αγαθών, όπως αυτές τροφοδοτούνται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση, δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να ελέγξει τις εγχώριες αγορές ολιγοπωλίου, δεν έχει ενοχλήσει καμία δραστηριότητα που αισχροκερδεί σε βάρος των πολιτών με αφορμή την υγειονομική πανδημία. Το παράδειγμα των τεστ PCR είναι κραυγαλέο και δείχνει με ωμό τρόπο την κυβερνητική επιλογή να εγκαταλείψει τους πολίτες στα χέρια των αετονύχηδων της αγοράς.

Ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο θα υπερβεί το 6%, κινούμενος με περαιτέρω ανοδικές τάσεις σπάζοντας ρεκόρ πολλών ετών. Η ελληνική κοινωνία παραμένει χωρίς θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης απροστάτευτη μπροστά στη λαίλαπα της ακρίβειας. Οι έμμεσοι φόροι συνεχίζουν στα ίδια αποτρεπτικά επίπεδα για τη μείωση των τιμών της αγοράς, ενώ είναι θλιβερό να αναγνωρίζεται τόσους μήνες μετά, η αναγκαιότητα που υπογράμμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για συνολική ρύθμιση της αγοράς και θωράκισης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Η ακρίβεια δεν είναι ανίκητη, όταν υπάρχει η κρατική μέριμνα για κοινωνική πολιτική.

Οι υποσχέσεις και οι εκτιμήσεις περί παροδικότητας του φαινομένου της ακρίβειας δεν έχουν κανένα σοβαρό περιεχόμενο. Οι ενέργειές των αρμόδιων Υπουργών της ΝΔ έχουν πετύχει να βυθίσουν το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Η προσωπική όμως πλέον αποτυχία κάθε Υπουργού να ελέγξει τα του οίκου του δεν ενδιαφέρει τους πολίτες.

Τώρα, που το επίπεδο των ανατιμήσεων σφυροκοπά την Ελλάδα, απαιτείται έμπρακτη οικονομική και φορολογική ελάφρυνση των ιδιωτών και προστασία των νοικοκυριών, εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καταστροφική ολιγωρία, πειραματισμούς και πολιτικές που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολλών σε βάρος των λίγων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)