to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κρούσματα στα σχολεία: Επιτυχία ή τρύπα;

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται με επιθετικότητα, το να ανακαλύψεις με τη μία 14.000 κρούσματα που αλλιώς δεν θα τα ήξερες δεν είναι επιτυχία. Είναι τρύπα


Πανηγυρίζει η κυβέρνηση γιατί στα τεστ που έγιναν για το άνοιγμα των σχολείων βρέθηκαν 14.000 κρούσματα. Και αυτό το γεγονός το επιτελικό κράτος το πιστώνει στον εαυτό του ως τεράστια επιτυχία.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ξεκινά η τουριστική σεζόν. Και το κράτος λέει ότι όποιος θέλει να μπει σε καράβι για να πάει στα νησιά πρέπει να υποβληθεί σε σελφ τεστ. Και στη διαδικασία αυτή εντοπίζονται 14.000 κρούσματα. Είναι επιτυχία αυτό; Η απάντηση είναι όχι. Γιατί δείχνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έμαθαν πως είναι κρούσματα όταν έκαναν τεστ για έναν συγκεκριμένο λόγο. Και όχι στο πλαίσιο ενός διαρκούς, κανονικού και συστηματικού επιδημιολογικού ελέγχου που υποτίθεται ότι επιτηρεί την εξάπλωση του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Ισχυρίζεται το επιτελικό κράτος ότι, αν δεν είχαν ανοίξει τα σχολεία, δεν θα είχαμε βρει αυτά τα κρούσματα. Και λογικά σκέφτεται κάποιος: Αν τα σχολεία έμεναν από τον νόμο κλειστά άλλες δύο ημέρες, αυτά τα κρούσματα δεν θα είχαν γίνει 30.000 και 50.000; Και αν υπάρχουν 14.000 κρυφά κρούσματα σε μαθητές, δεν υπάρχουν πολλαπλάσια σε πολίτες που δεν πηγαίνουν σχολείο;

Την ώρα που η πανδημία εξαπλώνεται με τέτοια επιθετικότητα, το να ανακαλύψεις με τη μία 14.000 κρούσματα που αλλιώς δεν θα τα ήξερες δεν είναι επιτυχία. Είναι τρύπα. Και είναι τρύπα επειδή στην Ελλάδα τα τεστ είναι αντικείμενο αισχρής κερδοσκοπίας και τα πρωτόκολλα είναι γελοία. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)