to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 10.01.2022

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: Η κυβέρνηση να στηρίξει τους μουσικούς και όλο τον καλλιτεχνικό χώρο

Το παρών στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου–Παράρτημα Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.


Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι καλλιτέχνες στην Αθήνα (στα Προπύλαια), την Θεσσαλονίκη (στην Καμάρα) και σε άλλες πόλεις, απαιτώντας η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει να αντιμετωπίζει τον πολίτισμό και τους ανθρώπους του ως αόρατους, εντάσσοντάς τους στους κλάδους που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης μετά από δύο χρόνια πανδημίας και επιβολής περιοριστικών μέτρων και lockdown.

Ο βουλευτής συνομίλησε με τους μουσικούς που συμμετείχαν σήμερα στην κινητοποίηση δηλώνοντας την έμπρακτη στήριξή του τόσο εκτός όσο και εντός Βουλής με πρόσφατες τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες τονίζεται προς την Κυβέρνηση ότι πάνω από 2.000 μουσικοί αποκλείονται από τις τελευταίες επιδοτήσεις.

Σε δήλωση του για το θέμα ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει: «Ο εμπαιγμός που υφίσταται από την Κυβέρνηση ένας από τους πλέον σημαντικούς κλάδους, αυτός της μουσικής, και οι εκπρόσωποι του, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη αποκλείοντας χιλιάδες καλλιτέχνες και μουσικούς που ενώ είναι στο Μητρώο Καλλιτεχνών δεν μπορούν να λάβουν καμία επιδότηση. Πρέπει να καταβληθεί άμεσα η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όλους τους μήνες σε όλους τους μουσικούς που σήμερα αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Αντί για τις επικοινωνιακές φιέστες στις οποίες αρέσκεται, η Κυβέρνηση να στηρίξει τους μουσικούς και όλο τον καλλιτεχνικό χώρο που εξυψώνουν διαχρονικά με το έργο τους τη χώρα μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)