to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 10.01.2022

Κοινωνία

Έντονη κακοκαιρία την Τρίτη με καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων σε τμήματα του Αιγαίου


Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και προς το βράδυ της Βόρειας Πελοποννήσου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Τη νύχτα προς Τετάρτη θα χιονίσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και ανατολικής χώρας και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες, ενώ τη νύχτα προς Τετάρτη θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 6-7 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 7-8 Μποφόρ. Άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν μετά το μεσημέρι στα ορεινά και τη νύχτα προς Τετάρτη σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και προς το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)