to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 10.01.2022

Κοινωνία

Υπό διάλυση η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Αιγίου

Η ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση του Γ.Ν. Αιγίου υποχρέωσε τους ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής σε διακοπή κάθε τακτικού ιατρείου και προγραμματισμένου χειρουργείου και την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών, επισημαίνουν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κ. Μάρκου και Σϊα Αναγνωστοπούλου


Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν συγκεκριμένα:

Είναι πλέον αμέτρητες οι φορές, που τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχουμε παρέμβει για να αναδείξουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας.

Προβλήματα που δείχνουν την διοικητική ανεπάρκεια και τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες όλης της ιεραρχίας, κυρίως όμως του Υπουργείου Υγείας, τα οποία έχουν οδηγήσει μια σειρά από νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής μας σε διάλυση.

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρίσκεται το ΓΝ Αιγίου, με την ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση, η οποία υποχρέωσε τους Ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής σε διακοπή κάθε τακτικού ιατρείου και προγραμματισμένου χειρουργείου και την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών, καταγγέλλοντας απειλές και εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών με μόνο στόχο  να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας.

Ας χειροκροτήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τους Ιατρούς, ενθυμούμενοι την από 20/10/2021 δήλωση του Υπουργού Υγείας περί του ότι «Δεν θα κοπούν χειρουργεία, δεν θα κοπεί τίποτα. Είναι επιλογή του πρωθυπουργού».

Ιδού οι επιλογές τους λοιπόν, ιδού και τα αποτελέσματά τους.

[1] https://www.skai.gr/news/greece/pleyris-se-skai-1003-to-ethniko-systima-...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)