to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Να ακούσουμε την έκκληση των υγειονομικών μας: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία και κλείσουν τα νοσοκομεία»

Να ακούσουμε την έκκληση των υγειονομικών μας: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία και κλείσουν τα νοσοκομεία»


Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί  τις νέες κυβερνητικές ακροβασίες με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων. Mε επιχειρήματα βγαλμένα από τα χειρότερα εγχειρίδια προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, το υπουργείο Παιδείας και τα κυβερνητικά στελέχη, επιχειρούν  να αντιμετωπίσουν την έκδηλη ανησυχία και το κύμα κοινωνικής οργής για την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία όπως έκλεισαν, σε μια φάση που η μετάλλαξη "Ο", σαρώνει κυριολεκτικά την  πατρίδα μας  και το ΕΣΥ δοκιμάζεται σκληρά. 

Με τα στελέχη του που μάχονται στην πρώτη γραμμή, στις υπερφορτωμένες ΜΕΘ και στις κλίνες Covid,  να απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις "να μην ανοίξουν τα σχολεία με αποτέλεσμα να κλείσουν τα νοσοκομεία". Εκκλήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκε με την ευθύνη που του αναλογεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρότεινε να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα. Ώστε  να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και αύξηση του εμβολιασμού των παιδιών, αλλά και να αρχίσει η αποκλιμάκωση της μολυσματικής έξαρσης της "Ο", που ορισμένα προγνωστικά μοντέλα την τοποθετούν πριν τις 20 Ιανουαρίου.

Σε καμία από τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών παραγόντων  δεν αναφέρεται η πραγματική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Που έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή των ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ, σε ό, τι αφορά στη δραματική επιδείνωση σε κρούσματα, νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους, όλη την τελευταία περίοδο.

Αντίθετα, επαίρονται και συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους για την επιτυχημένη δήθεν αντιμετώπιση του ιού στα σχολεία, αποκρύπτοντας ότι σε τρεισήμισι μήνες λειτουργίας, προσβλήθηκαν από τη νόσο 100.000 μαθητές, κι ότι αν ίσχυαν τα περσινά πρωτόκολλα θα είχαν κλείσει χιλιάδες τμήματα κι όχι μόνο το 0,2% των τμημάτων που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω του "50%+1".

Οι ίδιοι που στο πρώτο κύμα της πανδημίας, είχαν θεοποιήσει τον πρωθυπουργό- "Μωϋσή" και την κυβέρνηση για τις τότε  επιδόσεις της χώρας, τώρα παριστάνουν πως δεν γνωρίζουν τη   θέση της Ελλάδας των 21.300 νεκρών συμπολιτών μας, στις μακάβριες παγκόσμιες στατιστικές. Προσποιούνται ότι δεν βλέπουν τον διπλασιασμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τα χιλιάδες κρούσματα στην ηλικία 0-17 ετών το τελευταίο 10ήμερο, που είναι  βέβαιο ότι  θα πολλαπλασιαστούν μόλις ανοίξουν τα σχολεία υπό αυτές τις συνθήκες. Kάτι που αναγκάστηκε να παραδεχθεί και η υπουργός Παιδείας, αποδίδοντας τα κρούσματα στο... "αυξημένο testing". Αντίθετα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, υπήρξε αποκαλυπτικά ωμός και κυνικός. Η κυβέρνηση είπε,  διατηρεί το 50% +1 γιατί ακόμη κι αν το κατεβάσει στο 30% θα κλείσουν τα σχολεία. Δηλαδή και οι δύο υπουργοί ομολογούν ότι έρχεται τσουνάμι κρουσμάτων στα σχολεία και παρ' όλα αυτά, επιμένουν με επιμονή που εκπλήσσει,  να τα ανοίξουν τη Δευτέρα 10/1. 

Οι πολίτες όμως γνωρίζουν. 

Οι εκπαιδευτικοί και ειδικά αυτοί με επιβαρυμένη υγεία ή υποκείμενα νοσήματα, που η ηγεσία του  ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει ως πειραματόζωα, ξέρουν.

Και δικαίως πιστεύουν ότι από τη Δευτέρα οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγήν, στα σχολεία-εκκολαπτήρια του ιού, με τα πρωτόκολλα ανοσίας της αγέλης της κυρίας Κεραμέως.

Και με μοναδικό όπλο να "χτυπούν ξύλο και να φτύνουν τον κόρφο τους", κατά πώς τους συμβούλεψε ο ανεκδιήγητος κ. Γεωργιάδης. Πληρώνοντας πολλές φορές  από την τσέπη τους μάσκες και τεστ για να επιτυγχάνουν τα συμφέροντα και οι "αετονύχηδες" που πριμοδοτεί η κυβέρνηση,  υπερκέρδη της τάξης του 1150%! 

Οι πολίτες κατανοούν ότι είναι άλλο να ανοίγουν τα σχολεία σε χώρες με πολύ καλύτερη υγειονομική εικόνα από την Ελλάδα (Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία,  Πορτογαλία κλπ) και με πρωτόκολλα που προβλέπουν  (π.χ. στην Ιταλία και πολλές άλλες χώρες)  να κλείνει ένα τμήμα μόλις εμφανιστούν ένα ή δύο κρούσματα, και εντελώς διαφορετικό  να ανοίγουν  στην Ελλάδα  με το εξωφρενικό 50%+1, προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. 

Στην Ιταλία, δηλαδή, ένα τμήμα 20 παιδιών θα κλείσει αν αρρωστήσουν δύο μαθητές  και στην Ελλάδα με το 50%+1,  θα κλείσει αν αρρωστήσουν 11!

Κι όμως, ακόμη κι εκεί, πάνω από  600 Διευθυντές σχολείων  ζητούν από την κυβέρνηση Ντράγκι, παράταση των διακοπών και επιπλέον μέτρα προστασίας. Ενώ, η περιφέρεια της Καμπανίας (Νάπολη) ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Το περιοδικό Euraktiv,  τοποθετεί την Ελλάδα στις 4 χώρες που ανοίγουν με εξαιρετικά επικίνδυνα πρωτόκολλα τα σχολεία. Πράγματι, πουθενά στην Ευρώπη δεν υφίσταται η ρύθμιση 50%+1. Προς τι λοιπόν επικαλείται την ευρωπαϊκή εμπειρία η κυρία Κεραμέως; 

Γιατί ανοίγει με αυτόν τον τρόπο τα σχολεία η κυβέρνηση. Μητσοτάκη; 

Γιατί η υπουργός Παιδείας επιδίδεται σε συνεχή  ψέματα και σε μια τόσο  χοντροκομμένη  παραχάραξη της αλήθειας; 

Τι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο  της  "Νεοδημοκρατίας";  

Ποιο είναι το ένοχο μυστικό τους; 

Μήπως η ανυπαρξία νόμιμης και ασφαλούς "πλατφόρμας" τηλεκπαίδευσης μετά το σκάνδαλο Cisco;   

Αξίζει, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η γύμνια της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα,  να παίζεται  "ρώσικη ρουλέτα" με την υγεία 1, 5 εκ. μαθητών και εκπαιδευτικών;  Και να παραμένει η ρύθμιση με το 50%+1 , ώστε να μην κλείνει ποτέ κανένα τμήμα και να μην εμφανίζεται η ανάγκη εξ αποστάσεως εκπαίδευσης; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βλέποντας τη συνεχιζόμενη επέλαση της "Ο" και τη δραματική έξαρση της νοσηρότητας στην Ελλάδα,  απηύθυνε έκκληση  στην κυβέρνηση  να παρατείνει τις διακοπές των σχολείων για μία εβδομάδα και να προετοιμάσει το ασφαλές άνοιγμά τους.  

Η θέση των μαθητών είναι στα ανοιχτά σχολεία και στη διά ζώσης διδασκαλία, όχι όμως σε σχολεία -ναρκοπέδια και υπερμεταδότες του ιού.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη υποβάλλει τις προτάσεις του, με πρώτη την κατάργηση του "50%+1" και έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια μόλις βελτιωθούν οι συνθήκες και καταλαγιάσει το νέο πανδημικό κύμα που προκαλεί η μετάλλαξη "Όμικρον".

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)