to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 08.01.2022

Κοινωνία

Επιτελικό μπάχαλο ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης με τα self tests

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως αν οι γονείς των 1.200.000 μαθητών και των 150.000 εκπαιδευτικών δεν βρίσκουν self test στα φαρμακεία (γεγονός που το επιβεβαιώνουν οι φαρμακοποιοί και γονείς) ώστε να κάνουν testing την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 για να βεβαιωθούν πως δεν είναι φορείς του covid-19 για να ξεκινήσουν τα μαθήματα την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 εκπαιδευτικοί και μαθητές, να απευθυνθούν στα σχολεία για την προμήθεια των self-tests


Σε σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης αναφέρθηκε στη δήλωση αυτή απαντώντας σε πολύ υψηλούς τόνους:

«Self test και το επιτελικό μπάχαλο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης

Απαράδεκτη δήλωση της Υφυπουργού Ζ. Μακρή, προ ολίγου σε ραδιοφωνικό σταθμό, για τις περιπτώσεις γονιών που δεν βρίσκουν self test στα φαρμακεία να τα παραλάβουν από τις διευθύνσεις των σχολείων, μέσα στο ΣΚ ή τη Δευτέρα (???) ... Που θα τα βρουν κα Μακρή τα self test τα σχολεία, πότε να τα δώσουν στους γονείς, που θα τα κάνουν το πρωί της Δευτέρας, και πως θα γίνει η διασταύρωση για το ποιος πήρε και ποιος οχι;;; Αντί να μετακυλίετε την κρατική ευθυνη στην ατομική ευθύνη, εκπαιδευτικών, Διευθυντών και γονιών κάντε τη δουλειά σας αλλιώς παραιτηθείτε... Εάν δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία 1,5 εκατομμύριο μαθητών και εκπαιδευτικών τότε είστε ανίκανοι και δεν πρέπει να ηγείστε όχι σε υπουργείο αλλά ούτε σε σχολείο....»

Διευκρινίσεις από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας

Διευκρινίσεις σχετικά με τη διάθεση των δωρεάν self test δίνονται σε δελτίο Τύπου των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.

  • Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.
  • Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

«Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self-test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self-test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self-test για το άνοιγμα της Δευτέρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)