to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 06.01.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Στην εντατική το ΕΣΥ - Υπερδιπλασιασμός νέων εισαγωγών με 2.000 υγειονομικούς εκτός μάχης

Μέσα σε 10 ημέρες, από 300 οι ημερήσιες εισαγωγές έφτασαν τις 641 - Τραγική η κατάσταση στο ΕΣΥ με χιλιάδες υγειονομικούς να είναι θετικοί στον κορωνοϊό


φωτEUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Σύστημα Υγείας το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι υγειονομικοί οι οποίοι νιώθουν ότι η κυβέρνηση τους έχει αφήσει στο έλεος της πανδημίας.

Στα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού υγειονομικών που προκύπτουν καθημερινά, για να αντιληφθεί κανείς την υποστελέχωση των νοσοκομείων, αρκεί να συνυπολογίσει τους 7.000 περίπου γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας του κορωνοϊού, φθάνουν τους 2.000, ενώ μόνο στην 1η ΥΠΕ ο αριθμός των νοσούντων αγγίζει τα 750.

Την ίδια στιγμή καταγράφεται υπερδιπλασιασμός του ημερήσιου αριθμού νέων εισαγωγών ασθενών με covid μέσα σε δέκα μέρες. Συγκεκριμένα, από 300, δέκα ημέρες νωρίτερα, σήμερα έχουν φτάσει τις 641.

Στην εκρηκτική αύξηση αναφέρθηκε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας. Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε εκρηκτική αύξηση της τάξεως του 290%, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει υψηλή, με αύξηση στις εισαγωγές και ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid έδειξε σημαντική επιδείνωση της τάξης του 34%. Παράλληλα, το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ανέβηκε στο 1,4.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, νοσηλεύτρια στον Ευαγγελισμό εξέπεμψε σήμα κινδύνου τονίζοντας ότι στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχουν δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς. «Οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίσουν να πεθαίνουν έτσι όπως είναι η κατάσταση. Και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Σημειώνεται ότι στον «Ευαγγελισμό» θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 92 υγειονομικοί, ενώ στο «Γ. Γεννηματάς» άλλοι 79. Παράλληλα, σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» άλλοι 37 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας προειδοποιεί ότι η πενθήμερη καραντίνα ίσως να μην είναι αρκετή και ενδέχεται να προκληθεί ενδονοσοκομειακή διασπορά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)