to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 05.01.2022

Πολιτισμός

Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς: 25 χρόνια προσφοράς

Σημαντική είναι για το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς η φετινή χρονιά, καθώς το 2022 συμπληρώνει εικοσιπέντε χρόνια διαρκούς παρουσίας στο πολιτικό, θεωρητικό και επιστημονικό στερέωμα της χώρας.



Η φετινή επέτειος θα είναι για το ΙΝΠ μια αφορμή να τιμήσει την ιστορία του και όσες/ους συνέβαλαν σε αυτή - μέλη και φίλες/ους, στην Αθήνα και στην περιφέρεια, ανθρώπους που βρέθηκαν στην διοίκησή του, εργαζόμενες/ους και συνεργάτιδες/άτες του. Και ταυτόχρονα, να αναδείξει και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του στο παρόν και στο μέλλον, ως ένα βασικό για την Ελλάδα κύτταρο παραγωγής αριστερής και προοδευτικής πολιτικής και θεωρητικής σκέψης, ανάλυσης και τεκμηρίωσης.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, μέσα από εκδηλώσεις, εκδόσεις και άλλες πρωτοβουλίες, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς θα δώσει στους φίλους και στις φίλες του την ευκαιρία να θυμηθούν πλευρές του έργου του που διατηρούν την επικαιρότητα και τη σημασία τους, αλλά και να ανακαλύψουν νέες ιδέες, καθώς και τάσεις και προβληματισμούς που κυριαρχούν στην ελληνική και στη διεθνή προοδευτική σκέψη σήμερα.

Διαβάστε εδώ για την δραστηριότητα του ΙΝΠ τη διετία 2020-2021

  Email Image

❗ Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν προσεχώς, ενώ σχετικό υλικό θα αναρτάται διαρκώς στην ιστοσελίδα του ΙΝΠ, καθώς και στους λογαριασμούς του στα social media.

#25χρόνιαΙΝΠ

Το επετειακό λογότυπο

Για να τιμήσει την επέτειο, το Ινστιτούτο "πείραξε" το λογότυπό του. Το νέο λογότυπο - που θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του 2022 - κρατάει τα βασικά στοιχεία του υφιστάμενου, με κυρίαρχο τον εμπνευσμένο από τον Πικάσο ανθρωπομορφισμό του, "παίζοντας" ωστόσο με τον αριθμό 25.

Παράλληλα και άλλο εικαστικό υλικό επετειακού χαρακτήρα θα παρουσιάζεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε διάφορες ψηφιακές και φυσικές μορφές.

  Email Image  

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο

 

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς (ΙΝΠ) ιδρύθηκε το 1997 με πρωτοβουλία του (τότε) Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Είναι πολιτικό, θεωρητικό και ερευνητικό ινστιτούτο της αριστεράς, συνδεδεμένο σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αν και παραμένει ανεξάρτητο ως προς τον σχεδιασμό και τη δραστηριότητά του.

Ονομάστηκε έτσι στη μνήμη του κοινωνιολόγου Νίκου Πουλαντζά, μιας από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής, αλλά και διεθνούς αριστερής διανόησης. Στοχεύει στην ενδυνάμωση των αξιών της αριστεράς, προωθώντας συστηματικά την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα και την διερεύνηση των αναδυόμενων κοινωνικών μεταβολών. Επιδιώκει να συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα, στην θεωρητική και ιδεολογική συζήτηση και προβληματισμό, καθώς και στην διαμόρφωση του πολιτικού προγράμματος της σύγχρονης αριστεράς και των φορέων της.

Οι δραστηριότητές του είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, εργαστηρίων, φεστιβάλ και άλλου είδους εκδηλώσεων για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, την έκδοση βιβλίων, εντύπων και την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού, την πολιτική επιμόρφωση κ.λπ.

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου transform! Εurope, στο οποίο συμμετέχει ενεργά, ενώ έχει μια πλειάδα διμερών και πολυμερών συνεργασιών με ακαδημαϊκούς και πολιτικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)