to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:36 | 05.01.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Η πρόταση Τσίπρα για ανάγκη πολιτικής αλλαγής, «άναψε φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό

H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 3.1.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLERT TV, στην εκπομπή «ALERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μας έχει συνηθίσει σε παλινωδίες και αλληλοαναιρέσεις και όχι σε σχεδιασμούς. Απλά «παρακολουθεί» την έξαρση της πανδημίας.

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, η κυβέρνηση κινείται επικίνδυνα. Πρέπει να αποσυμφορηθούν οι τάξεις, να προσληφθούν άμεσα αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ελέγχους και να καταργηθεί το 50% συν 1 που απαιτείται για το κλείσιμο των τάξεων.

Όσον αφορά τα τεστ, είναι αναγκαία η δωρεάν συνταγογράφηση των rapid τεστ και των μοριακών τεστ. Ο κ. Γεωργιάδης με δηλώσεις του «έριξε το μπαλάκι» για την τιμή των τεστ στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ότι αυτοί είχαν εισηγηθεί τις αυξημένες τιμές των τεστ, κάτι που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαψεύδει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την αρχή της πανδημίας είχε συγκεκριμένες προτάσεις για λογικές συναίνεσης. Όταν  ο Α. Τσίπρας είχε μιλήσει για ένα  υπουργό υγείας κοινής αποδοχής και μια κοινή επιτροπή επιστημόνων αποδεκτή από όλο το πολιτικό φάσμα ο κ. Μητσοτάκης ούτε καν το συζήτησε.  Η κυβέρνηση όμως δεν θέλει συναίνεση αλλά υποταγή σε αυτό που προτείνει η ίδια και θεωρεί ως μόνη λύση.

Η πρόταση του Α. Τσίπρα για να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης και να προκηρυχθούν εκλογές έχει «ανάψει φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέδειξε τα δύο αυτά χρόνια ότι δεν είναι ικανή να διαχειριστεί την πανδημία, τα πράγματα θα χειροτερέψουν και έτσι είναι ώριμο το αίτημα πολιτικής αλλαγής.

Στο θέμα της ακρίβειας, της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, η κυβέρνηση και πάλι «παρακολουθεί». Η κυβέρνηση οφείλει να παρεμβαίνει ώστε να διευκολύνει οικονομικά τα νοικοκυριά και τους επιχειρηματίες και όχι να λέει ότι δεν υπάρχει ακρίβεια και ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Μην ξεχνάμε βέβαια και τα πρόσφατα περιστατικά αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν στις τιμές των μασκών από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα.

Τέλος, σχετικά με το επίκαιρο θέμα της εστίασης, πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα στήριξης των καταστημάτων εστίασης, μέτρα που αφορούν τα ενοίκια, επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά κύρια, μέτρα για τους εργαζόμενους στην εστίαση οι οποίοι μπορεί να χάσουν και τη δουλειά τους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)