to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 04.01.2022

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το άνοιγμα των σχολείων που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι υπουργοί Υγείας και Παιδείας.


Τις ανακοινώσεις που έγιναν λίγο νωρίτερα από τους Θάνο Πλεύρη και Νίκή Κεραμέως σχετικά με τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία από την 10η Ιανουαρίου σχολιάζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε αποφάσισε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την πως αρνείται να ακούσει τους ειδικούς, ενώ δεν αναθεωρεί «ούτε καν το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων να ακούσει τη φωνή των ειδικών. Είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία.

Οι αποφάσεις της θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους. Ούτε καν το επικίνδυνο πρωτόκολλο του 50+1 δεν αναθεωρούν. Ένα πρωτόκολλο που όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων αλλά κυβερνητική απόφαση. Η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης βάζουν την υπογραφή τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ότι ακολουθήσει. Επιμένουμε ότι τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας. Δεν έλαβαν ούτε αυτή τη φορά υπ’ όψιν τους τα μέτρα που έγκαιρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση να αφήσει την κοροϊδία - Δωρεάν μοριακά και rapid test τώρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)