to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 04.01.2022

Πολιτική

Άμεση ανάκληση της «εγκυκλίου Τσακλόγλου» που «σφάζει» τις συντάξεις ζητά η ΑΔΕΔΥ

Χαμένοι από τη νέα εγκύκλιο, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας τρέχουν από την παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος και αναπηρίας, που λαμβάνουν και συντάξεις χηρείας, δηλαδή κατά πλειοψηφία, οι χήροι/ες και οι ανάπηροι. Επηρεάζονται όμως και οι αγρότες αλλά και οι παλιοί συνταξιούχοι (πριν από τις 13.5.2016), σημειώνει η ΑΔΕΔΥ


Να ανακληθεί άμεσα η «εγκύκλιος Τσακλόγλου» ζητά η ΑΔΕΔΥ που σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Η «εγκύκλιος Τσακλόγλου», που δημοσιεύτηκε την προ-παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επιφέρει μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις συντάξεων, που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι, τα τελευταία χρόνια.

Η εγκύκλιος έρχεται να αλλάξει δραστικά το προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο, αν ένας συνταξιούχος λόγω γήρατος ή αναπηρίας, λάμβανε και σύνταξη λόγω χηρείας, χορηγείτο για το δεύτερο δικαίωμα και τμήμα της Εθνικής Σύνταξης των 384 ευρώ, δηλαδή μέχρι και 268 ευρώ επιπλέον, στο άθροισμα των συντάξεων.

Η νέα εγκύκλιος βάζει πλαφόν στο άθροισμα των Εθνικών Συντάξεων που μπορεί να λάβει ένας συνταξιούχος, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 384 ευρώ, στο σύνολο.

Χαμένοι από τη νέα εγκύκλιο, τα οικονομικά αποτελέσματα της οποίας τρέχουν από την παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος και αναπηρίας, που λαμβάνουν και συντάξεις χηρείας, δηλαδή κατά πλειοψηφία, οι χήροι/ες και οι ανάπηροι. Επηρεάζονται όμως και οι αγρότες αλλά και οι παλιοί συνταξιούχοι πριν το «νόμο Κατρούγκαλου», δηλ. όσοι ήταν συνταξιούχοι, πριν από τις 13.5.2016.

Σε μια περίοδο που οι μισθωτοί και συνταξιούχοι όχι μόνο δεν έχουν πάρει καμία αύξηση μετά τις δραματικές μειώσεις από την επιβολή των μνημονίων και μετά αλλά βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά από την μεγάλη ακρίβεια και την πανδημία, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διασφαλίζει την αύξηση της κερδοφορίας για τους οικονομικά ισχυρούς, συνεχίζει να ψάχνει τρόπους για νέες σκληρές περικοπές σε συνταξιούχους.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Τσακλόγλου, να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιό του. Οι συνταξιούχοι της χώρας μας έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες περικοπές λόγω των μνημονίων και δεν μπορούν να υποστούν άλλες.

tags: ΑΔΕΔΥ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)