to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:19 | 02.01.2022

Κοινωνία

Στον εισαγγελέα ο άνδρας που κρατούσε όμηρο την πρώην σύντροφό του στον Άγιο Παντελεήμονα

Άνδρας κρατούσε όμηρο και απειλούσε να σκοτώσει την κοπέλα του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε για την κατάσταση ομηρίας από άλλη γυναίκα που τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια.


(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται ο 34χρονος Αιγύπτιος, που συνελήφθη την Πρωτοχρονιά, στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), γιατί κρατούσε ως όμηρο τη Βουλγάρα σύντροφό του και απειλούσε με μια φιάλη υγραερίου και αναπτήρα να προκαλέσει έκρηξη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εκρηκτικές ύλες και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου και αναπτήρας.

Όλα άρχισαν γύρω στις 17:00 ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στην οδό Αλκιβιάδου στο κέντρο της Αθήνας, όταν άνδρας έπιασε σαν όμηρο και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την πρώην κοπέλα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε για την κατάσταση ομηρίας από την αδερφή του θύματος που τηλεφώνησε  ζητώντας βοήθεια. Η ίδια περιέγραψε στους αστυνομικούς όλες τις λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας απειλούσε ότι θα προκαλέσει έκρηξη κρατώντας φιάλη υγραερίου.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ο διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ ενώ υπήρξε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση. Μάλιστα η πολυκατοικία εκκενώθηκε προληπτικά ενώ στο σημείο έφτασε και πλήρωμα της Πυροσβεστικής, σε περίπτωση που χρειαζόταν άμεση επέμβαση.

Η αρχική ενημέρωση στην κάρτα που άνοιξε στην άμεση δράση όταν δέχτηκε τηλεφώνημα για το περιστατικό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι ένας άνδρας μπήκε σε σπίτι δύο αλλοδαπών γυναικών και άρπαξε τη μία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)