to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 29.12.2021

Διεθνή

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία, με πάνω από 200.000 νέες μολύνσεις σήμερα

Tα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης


Η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων Covid-19, καταγράφοντας σήμερα ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 200.000 κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, η χώρα μετρά 208.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, «αριθμός που προκαλεί ίλιγγο» κι αποτελεί ένα εθνικό και ευρωπαϊκό ρεκόρ, ανακοίνωσε ο Ολιβιέ Βεράν ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τον Βεράν, κάθε δευτερόλεπτο δύο άνθρωποι στη Γαλλία διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19.

«Αυτό σημαίνει ότι 24 ώρες την ημέρα, ημέρα και νύχτα και κάθε δευτερόλεπτο στη χώρα μας, δύο Γάλλοι διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό», είπε ο ίδιος.

«Δεν έχουμε ξαναβιώσει μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο εχθρούς», την παραλλαγή Δέλτα που δεν έχει πει την τελευταία της λέξη, τόνισε ο υπουργός, όπως και την «παραλλαγή Όμικρον και εκεί δεν θα μιλάω πλέον για κύμα. Μιλάω για ένα διογκούμενο κύμα», ένα «τσουνάμι».

Μπροστά στην έξαρση των μολύνσεων, το «10% του πληθυσμού της Γαλλίας είναι επαφή κρούσματος» και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «έχουν ελάχιστες πιθανότητες να γλυτώσουν, ο ιός κυκλοφορεί πάρα πολύ», επισήμανε ο Ολιβιέ Βεράν.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας επισήμανε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν ήδη ανησυχητική εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, με την Όμικρον να μην έχει προς το παρόν αντίκτυπο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, τελικά θα συμβεί. Η γρίπη θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στα νοσοκομεία, τόνισε.

Η Γαλλία σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Χθες, ανακοίνωσε ένα νέο υψηλό σχεδόν 180.000 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών, ένας απολογισμός που ήταν ήδη ο υψηλότερος για μια χώρα στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Covidtracker.fr.

_

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

tags: Γαλλία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)