to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 29.12.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Έκρυθμη η κατάσταση με την πανδημία-Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο και ο κ. Μητσοτάκης κάθε αξιοπιστία

«Η χώρα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, η κατάσταση με την πανδημία είναι έκρυθμη και η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει χάσει τον έλεγχο. Έχει πληγεί η αξιοπιστία του πρωθυπουργού»


«Η χώρα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, η κατάσταση με την πανδημία είναι έκρυθμη και η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει χάσει τον έλεγχο. Έχει πληγεί η αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Τα μέτρα που ανακοινώνει έρχονται αργά», τόνισε ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών fm.

Όπως είπε, έχουμε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού., αυξήθηκαν κραυγαλέα τα κρούσματα, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια του, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να μην κάνει ίχνος αυτοκριτική και να θεωρεί ότι τα έκανε όλα καλά. «Για να μη αναφερθώ στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα. Όταν ο κ. Τσίπρας μίλησε για νέο κύμα πανδημίας στη Βουλή, ο κ. Γεραπετρίτης ρωτούσε από πού έχει πληροφορίες. Δύο χρόνια πανδημίας, όλοι δοκιμαζόμαστε και σε επίπεδο πολιτικό και σε επίπεδο αξιοπιστίας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε επίσης ότι:

- «Έχουμε τονίσει για την ανάγκη να αυξηθούν τα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς και τα τμήματα στο σχολεία να μην κλείνουν με το 50% συν ένα. Στους εργασιακούς χώρους, να ληφθούν επίσης μέτρα.

- Το τι θα γίνει με τα σχολεία και τα καταστήματα δεν είναι θέμα των πολιτικών αλλά των επιστημόνων. Τα μέτρα, έρχονται αργά και έπρεπε να είχαν ληφθεί νωρίτερα. Όσο πιο νωρίς παίρναμε μέτρα για την Όμικρον, ενδεχομένως να μην ήταν τόσο αυστηρά και να άντεχε περισσότερο το σύστημα υγείας. Άλλο είναι να αντιμετωπίζεις 4.000 κρούσματα και άλλο 24.000.

- Η κατάσταση είναι έκρυθμη, Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο. Έχει πληγεί η προσωπική αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση έκανε πως δεν ήξερε τι έρχεται. Η δήλωση-αίτημα του Αλ. Τσίπρα για εκλογές, αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς και τη κοινωνική δυναμική. Οι πολίτες βρίσκουν διέξοδο και δεν είναι στη γωνία, περιμένοντας τον κ. Μητσοτάκη να γυρίσει από τις διακοπές του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)