to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 28.12.2021

Κοινωνία

«Δεν εκβιάζεται» ο δήμαρχος Κιλκίς από την επιστολή των «Θεματοφυλάκων»

«Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται», λέει ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Κυριακίδης για έγγραφο που εστάλη από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»



«Ο δήμαρχος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, αναφορικά με έγγραφο που εστάλη στο δημαρχείο από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Όπως ανέφερε ο Δ. Κυριακίδης, στα μέσα Δεκεμβρίου εστάλη επιστολή στο δημαρχείο που περιλάμβανε απειλές όχι μόνο προς τον ίδιο, αλλά και προς τοπικούς φορείς, δημοσιογράφους κ.ά., με το οποίο τους καλούν να απόσχουν από πράξεις, που υποτίθεται ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα και απειλούν πως θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε επίσης στην εισαγγελία και το αστυνομικό τμήμα.

Ο Δ. Κυριακίδης, με τη σειρά του, απέστειλε αναφορά για το περιστατικό στον εισαγγελέα και την αστυνομία ώστε να επιληφθούν επί των απειλών. «Υπάρχουν νόμοι και διατάξεις στο Σύνταγμα που πρέπει όλοι να υπακούμε. Θα επιληφθούν οι αρμόδιοι και οι δικαστικές αρχές», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» μάζεψαν 2.000 υπογραφές και καλούν σε «εκτελέσεις προδοτών»

Με έγγραφο 30 σελίδων – Απειλούν ότι θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους

Απειλές από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» δέχθηκε και ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, με έγγραφο το οποίο έφτασε στο δήμο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το eidisis.gr, στις αρχές Δεκεμβρίου οι «Θεματοφύλακες» έστειλαν δήλωση έκτασης 30 σελίδων στον κ. Κυριακίδη και επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος τον καλούν να απόσχει από πράξεις για τις οποίες υποστηρίζουν ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι θα λάβουν το νόμο στα χέρια τους.

Το έγγραφο παραλήφθηκε νομίμως, πρωτοκολλήθηκε και απεστάλη  από το δήμο Κιλκίς δια τα περαιτέρω σε Εισαγγελία και Ασφάλεια Κιλκίς.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)