to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 27.12.2021

Κοινωνία

Βασ. Παπαδόπουλος: Tα pushbacks ωθούν τους πρόσφυγες σε πιο επικίνδυνες διαδρομές

Η πολιτική των επαναπροωθήσεων που ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 και εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αλλάξει τους θαλάσσιους δρόμους μέσω των οποίων διακινητές μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα σαπιοκάραβα να βυθίζονται σε επικίνδυνες θάλασσες, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.


Μιλώντας στον Νίκο Ξυδάκη, ο Βασ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι οι ελληνικές αρχές εφαρμόζουν μια εγκληματική πρακτική: πιάνουν ανθρώπους που έχουν φτάσει στα ελληνικά νησιά, τους βάζουν σε σχεδίες και τους πετούν ξανά στη θάλασσα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως τόνισε, πλέον οι ροές να κατευθύνονται προς την Ιταλία με ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα αυτοί οι άνθρωποι να πνιγούν, όπως αποδεικνύεται και από το ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα αλλάξουν το προσφυγικό κύμα, πάντα θα έρχονται άνθρωποι, που όλη τους η οικογένεια έχει πληρώσει τους διακινητές με την ελπίδα έστω ένα μέλος τους να φτάσει στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση χειρίζεται όλα τα μέσα και οδηγεί τους πρόσφυγες στην γκετοποίηση ώστε ουσιαστικά να μη φαίνονται πουθενά στην ελληνική επικράτεια. Ανοίγει κέντρα στη μέση του πουθενά, κλείνει κέντρα απαγορεύει τους ανθρώπους μέσα στις δομές να μετακινούνται με δικαιολογία τον κορονοϊό. 

Η κυβέρνηση, όπως είπε, με κάθε τρόπο προσπαθεί να διώξει τους πρόσφυγες και οι πρόσφυγες με κάθε τρόπο προσπαθούν να βρουν προστασία. Τραγική είναι η κατάσταση, το πλέον παρήγορο ήταν η αντίδραση των κατοίκων της Πάρου που πήγαν να βοηθήσουν το ναυαγό.

Το να αφήνονται άνθρωποι στη θάλασσα με εντολές του Λιμενικού Σώματος είναι κάτι αδιανόητο, είναι λίγο ντροπή για την Ελλάδα, τόνισε χαρακτηριστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)