to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:57 | 27.12.2021

Οικονομία

Χαρά Καφαντάρη για ενεργειακή φτώχεια: Η ΝΔ μάς επιστρέφει στα «μαγκάλια»;

«Να μην γίνει η απώλεια συμπολιτών μας από ακατάλληλα θερμαντικά μέσα “κανονικότητα”»


Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αντιπρόεδρος επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής,τονίζει συγκεκριμένα:

Οι περιπτώσεις απανθράκωσης συμπολιτών μας, λόγω ακατάλληλων θερμαντικών μέσων, όλο και πληθαίνουν. Δεν είναι μακριά η περίοδος 2011-2015, που οι περιπτώσεις θανάτου από μαγκάλια ήταν συχνές, λόγω ενεργειακής φτώχειας, που επικρατούσε επί κυβέρνησης Σαμαρά( Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), ενώ  κύμα αιθαλομίχλης σκέπαζε την Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες.

Η ραγδαία αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον τελευταίο χρόνο, η αύξηση της τιμής των καυσίμων και εν γένει το κύμα ανατιμήσεων και στα είδη πρώτης ανάγκης, δημιουργεί ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες  στα νοικοκυριά. Η δε χρήση ακατάλληλων θερμαντικών μέσων και υλικών, επιβαρύνει  αισθητά την ατμόσφαιρα και εντείνει την ατμοσφαιρική ρύπανση(θέμα για το οποίο η χώρα μας εγκαλείται από αρμόδια όργανα της ΕΕ) .

Η Κυβέρνηση της ΝΔ «παρακολουθεί» το γεγονός, τα δε εξαγγελθέντα πενιχρά μέτρα «επιδότησης» ηλεκτρικού είναι ανεπαρκή, τη στιγμή που αναμένονται νέες αυξήσεις από το νέο έτος στους λογαριασμούς, λόγω ανόδου της χονδρεμπορικής τιμής. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά, στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού…

Η κυβέρνηση δεν παίρνει παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για λήψη μέτρων, αφήνει τα πάντα στις ρυθμίσεις της «αγοράς», ενώ λείπουν μέτρα πάταξης και ελέγχου της αισχροκέρδειας. Επίσης ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ, που μπορούσε να παίξει σημαίνοντα ρόλο στη ρύθμιση των τιμών, καθώς και την ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο).

Βέβαια για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ούτε λόγος, για μείωση έως κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης επίσης, ούτε κουβέντα.

Να απαιτήσουμε:

Να μην γίνει η απώλεια συμπολιτών μας από ακατάλληλα θερμαντικά μέσα “Κανονικότητα”.

Αύξηση κατώτερου μισθού στα 800 ευρώ

Ενίσχυση  ελεγκτικών  μηχανισμών στην αγορά

Μείωση έως κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα

Πλαφόν αυξήσεων στα κέρδη των ενεργειακών εταιριών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)