to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 27.12.2021

Κοινωνία

Τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις: Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας, από τις 3/1 η εστίαση θα κλείνει στις 12 το βράδυ

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας, Θ. Πλεύρης, τα οποία θα ισχύουν από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου - Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24.00 - Έως 1.000 άτομα στα γήπεδα - Στο 50% αυξάνεται η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μια ανίκανη κυβέρνηση που τρέχει πίσω από τις εξελίξεις


Μέτρα για να ανακόψουν τη μετάλλαξη Όμικρον ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Θ. Πλεύρης, τα οποία θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι και τις 16 Ιανουαρίου. 

Σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη, η μετάλλαξη Όμικρον σημειώνει μεγάλη άνοδο, κυρίως στην περιοχή της Αττικής. Το 75% των κρουσμάτων αφορούν τις ηλικίες 20 έως 59 ετών. Μόλις το 6% αφορούν ηλικίες άνω των 60 ετών.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Θ. Πλεύρης, ορισμένα από αυτά αφορούν την διασκέδαση. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι τις 12 π.μ. και στο τραπέζι θα επιτρέπονται έως 6 άτομα. Παράλληλα, επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας ΚΝ95 ή της διπλής χειρουργικής στο προσωπικό των καταστημάτων εστίασης, στα supermarkets και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Αναλυτικά, από 3 έως 16 Ιανουαρίου θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24.00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.
  • Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα γίνονται κεκλεισμένων.
  • Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία

Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Aνίκανη κυβέρνηση, τρέχει σταθερά πίσω από τις εξελίξεις

H κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Υγεία, στην οικονομία, στο εισόδημα. Λόγω του αδιεξόδου, δε, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τελικά στις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυτά, και όχι νέα μέτρα», σημειώνει χαρακτηριστικά το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, τονίζεται:

Πριν από μια εβδομάδα στη συζήτηση στη Βουλή για την τραγική διαχείριση του 4ου κύματος, η κυβέρνηση μέσω του κ. Γεραπετρίτη αναρωτιόταν ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπάρξει νέο κύμα και αν έχει στοιχεία για αυτά που λέει.

Ανίκανοι για τις ανάγκες της χώρας τρέχουν σταθερά πίσω από τις εξελίξεις. Με ρεκόρ κρουσμάτων, η κυβέρνηση τώρα ανακοίνωσε μέτρα για... τις 3 Ιανουαρίου!

Και πάλι συστάσεις και ατομική ευθύνη. Κουβέντα όμως για αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικά και δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, για περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς, για αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία, για ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει και για επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Ακόμα και το μέτρο της τηλε-εργασίας ανακοινώθηκε θολό, χωρίς διευκρινίσεις και καθυστερημένα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε και αγνοεί τόσο τους επιστήμονες, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που καιρό τώρα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Υγεία, στην οικονομία, στο εισόδημα.

Λόγω του αδιεξόδου, δε, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τελικά στις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυτά, και όχι νέα μέτρα.

ΚΚΕ: Ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης - Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ

Προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Επιδημιολογική επιτήρηση στα λόγια, χωρίς δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

Μάσκες αυξημένης προστασίας, με μετακύλιση του αυξημένου κόστους στο λαό και τους εργαζόμενους.

Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία  επαναλαμβάνονται -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)