to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 26.12.2021

Διεθνή

Brexit - Δημοσκόπηση: Οι Βρετανοί δεν είναι ικανοποιημένοι

Mόνο μια μικρή μειοψηφία υποστηρικτών του Brexit (17%) λέει ότι όλα πήγαν και πηγαίνουν καλά


Ένα χρόνο μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, περίπου 60% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι για την πορεία της χώρας τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium.

Σύμφωνα με την έρευνα το 42% όσων ψήφισαν υπέρ του Brexit θεωρούν ότι τα πράγματα είναι άσχημα ή χειρότερα από αυτό που περίμεναν.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του Observer πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. και μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του αρμόδιου για το Brexit υπουργού, Λόρδου Φροστ.

Από την 1η Ιανουαρίου τίθενται σε ισχύ οι δασμοί στα προϊόντα που εξάγονται από την Ε.Ε. προς το Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν νέα εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ των δύο μερών. Επίσης από το καλοκαίρι θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα εισαγόμενα τρόφιμα στα σύνορα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 26% των υποστηρικτών της εξόδου από την Ε.Ε, λένε ότι τα πράγματα πήγαν χειρότερα από αυτό που ανέμεναν. Ακόμη 16% λένε ότι περίμεναν δυσκολίες και δικαιώθηκαν.

Το 86% των υποστηρικτών της παραμονής στην Ε.Ε., πιστεύει ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα από αυτό που περίμεναν.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, υπάρχει ένα 14% που πιστεύει πως τα πράγματα είναι καλύτερα από αυτό που περίμεναν.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης όπως αναφέρει ο αναλυτής της Opinium, Άνταμ Ντράμοντ, είναι ότι οι υποστηρικτές του Brexit αμφιβάλλουν περισσότερο για τα οφέλη της εξόδου από την Ε.Ε. «Θα περιμέναμε ότι όλοι οι υποστηρικτές της εξόδου θα έλεγαν ότι είναι ευχαριστημένοι και οι υποστηρικτές της παραμονής ότι είναι δυσαρεστημένοι», αναφέρει στον Guardian. «Αλλά μόνο μια μικρή μειοψηφία υποστηρικτών του Brexit (17%) λέει ότι όλα πήγαν και πηγαίνουν καλά!» συμπληρώνει.

Υπάρχει βέβαια και ένα 7% των υποστηρικτών της παραμονής στην Ε.Ε. που θεωρούν ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα από το αναμενόμενο.

tags: brexit

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)