to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:30 | 23.12.2021

Πολιτική

«Ας δει τουλάχιστον μετά το "Ιδιωτικά βίτσια και δημόσιες αρετές¨"»: Ο N. Φίλης για την προκλητική φιέστα Μπακογιάννη

«Η απόφαση του δημάρχου της Αθήνας να διαθέσει το ποσό των 215.000 € ως αμοιβή για μια 17λεπτη πρωτοχρονιάτικη παράσταση(...) αποκαλύπτει μια νοοτροπία, δηλωτική των προτεραιοτήτων και του "γούστου" μιας τάξης που ζει πολύ μακριά από τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Φίλης, για την προκλητική φιέστα Μπακογιάννη με τον Σ. Ρουβά στον Λυκαβηττό


Η απόφαση του δημάρχου της Αθήνας να διαθέσει το ποσό των 215.000 € ως αμοιβή για μια 17λεπτη πρωτοχρονιάτικη παράσταση γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον ίδιο τον κ. Μπακογιάννη (!) και με απευθείας ανάθεση, συνιστά αχρείαστη και προκλητική σπατάλη. Ακόμα περισσότερο, αποκαλύπτει μια νοοτροπία, δηλωτική των προτεραιοτήτων και του «γούστου» μιας τάξης που ζει πολύ μακριά από τα προβλήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας, αλλά που επίσης θέλει αυτή την απόσταση να την προβάλλει και να την δείχνει, ως οικόσημο υπεροχής, σημειώνει ο Νίκος Φίλης και επισημαίνει:

Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση. Τα νοσοκομεία στενάζουν, συνάνθρωποί μας μες τις γιορτές περνάνε δύσκολα. Η «απάντηση» του δημάρχου Αθηναίων, δημάρχου των... δύο μεγάλων περιπάτων των εκατομμυρίων, είναι 17 λεπτά γκλαμουριάς και επίδειξης πλούτου, με υπερπολυτελή σκηνικά και πανάκριβες βιντεοσκοπήσεις, αντί για μόνιμη και διαρκή ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη. Δηλωτικό αντίληψης, ύφους, προτεραιοτήτων... Οφείλει να ακυρώσει ο κ. Μπακογιάννης αυτήν την εκτός τόπου και χρόνου πρόκληση, αλλά δεν πιστεύω ότι διαθέτει το θάρρος και κυρίως ότι κατανοεί το βαθμό της πρόκλησης. Ιδιαιτέρως όταν τα ακροκεντρώα τρολ και στρατευμένα ΜΜΕ προστρέξουν, ως συνήθως, να τον υποστηρίξουν.

«Τουλάχιστον μετά τη "συναυλία" ας βρει χρόνο να δει τα «Ιδιωτικά βίτσια και δημόσιες αρετές» του Μίκλος Γιάντσο. Κάτι μπορεί να μάθει», καταλήγει σκωπτικά στη δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)