to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:43 | 22.12.2021

Πολιτική

ΕΟ ΚΚΕ: Με τις «πλάτες» της ΕΕ η επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης στον αγώνα των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας»

Για επιχείρηση «άγριας κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας εναντίον των εργαζομένων των Πετρελαίων Καβάλας», μιλούν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ


Την επιχείρηση «άγριας κρατικής καταστολής και αστυνομικής βίας εναντίον των εργαζομένων των «Πετρελαίων Καβάλας (ΚAVALA OIL)» με την εισβολή των ΜΑΤ στο χώρο του εργοστασίου, που ενορχηστρώθηκε από την εργοδοσία της «ENERGEAN» και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να χτυπηθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργατών ενάντια στις απολύσεις και τα σχέδια εργολαβοποίησης» καταγγέλλει, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σημειώνει επίσης την πρόσφατη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την οποία ζητούσε από την Κομισιόν να τοποθετηθεί για τις 240 μαζικές απολύσεις που δρομολόγησε η εταιρεία, μια από τις πλέον κερδοφόρες του κλάδου, που πρόσφατα δανειοδοτήθηκε/επιδοτήθηκε με έγκριση της ΕΕ από την κυβέρνηση με 100 εκατομμύρια ευρώ,

Σε αυτή την απάντηση, αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ ο αρμόδιος Επίτροπος N. Schmit «ουσιαστικά προεξοφλεί τις απολύσεις προβάλλοντας μάλιστα τα γνωστά «προγράμματα κατάρτισης για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επανειδίκευση» που συνιστούν κοροϊδία και επιχειρούν να «χρυσώσουν» το χάπι των απολύσεων και της ανεργίας.

Στην ουσία «κάνει πλάτες» στις μαζικές απολύσεις της εργοδοσίας επιβραβεύοντάς την κι από πάνω με παχυλές ευρωενωσιακές χρηματοδοτήσεις ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ και για τη βάρβαρη καταστολή του αγώνα των εργαζομένων. Ομολογεί καθαρά ότι οι περιβόητες επενδύσεις που χρηματοδοτούνται με πακτωλό επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, που πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί, έχουν σαν όρο το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, την είσοδο των εργολάβων και των δουλεμπορικών γραφείων. Όλα αυτά δηλαδή ενάντια στα οποία αγωνίζονται οι εργαζόμενοι στα «Πετρέλαια Καβάλας». Κατευθύνσεις που γενικεύονται για το σύνολο των εργαζομένων, βασισμένα στο συνολικό αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όπως και στο έκτρωμα Χατζηδάκη, περιορίζοντας και ποινικοποιώντας το απεργιακό δικαίωμα και την εργατική πάλη».

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κεφάλαιο, κυβέρνηση και ΕΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης που στηρίζουν αναφανδόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα αστικά κόμματα, σημαίνει δισεκατομμύρια, προνόμια και κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και για τους εργάτες συνθήκες γαλέρας, φτώχεια κι ανεργία.

Απέναντί τους οι εργαζόμενοι έχουν το «μαύρο μέτωπο» εργοδοσίας, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενάντια σ' αυτούς πρέπει να στρέψουν την πάλη τους με όπλο τους την εργατική - λαϊκή πάλη και αλληλεγγύη» τονίζει, η ΕΟ του ΚΚΕ.

(Επισυνάπτονται τα κείμενα της Ερώτησης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)