to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:13 | 21.12.2021

Πολιτική

Οι ερωτήσεις του Νίκου Ηγουμενίδη που «ενόχλησαν» τον Υπουργό Υγείας (βίντεο)

Συγκεκριμένες ερωτήσεις για την κατάσταση της πανδημίας προς τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε από τα έδρανα της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Πολυνομοσχέδιο και βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης προκαλώντας την …«ενόχληση» του κ. Πλεύρη


Ο Υπουργός επιδίωξε να ισχυριστεί κατά την ακρόαση των φορέων ότι δεν πρέπει να υποβληθεί ερώτηση στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου από τον κ. Ηγουμενίδη, αν και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής είχε προηγουμένως δώσει τον λόγο στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για να υποβάλει ερωτήσεις. Η στάση αυτή του Υπουργού προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Ηγουμενίδη ο οποίος έλαβε το λόγο και επεσήμανε στον Υπουργό: «Δεν ξέρω γιατί αισθάνεστε την ανάγκη να τοποθετείστε όχι ως Υπουργός, αλλά ως Συνήγορος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου; Και εν πάση περιπτώσει δικαίωμά σας».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης διατύπωσε τα ακόλουθα συγκεκριμένα ερωτήματα μέσα από την Επιτροπή της Βουλής: «Πρώτον, αναβολή των χειρουργείων. Έχει εικόνα  ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πόσα χειρουργεία ανέβαλε και τι πρόβλημα δημιουργεί; Ή  έχει και τι λέτε, ή δεν έχει; Δεύτερον, η λειτουργία των κρεβατιών των ΜΕΘ με βάση τις προδιαγραφές που καθορίζει η επιστημονική κοινότητα, πόσα κενά σε προσωπικό έχουμε;  Ή το έχει υπόψη ο Ιατρικός Σύλλογος και μας το λέτε  ή δεν το γνωρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και  καταγράφεται στα αρνητικά του. Τρίτον, είσαστε και μέλος της επιτροπής των ειδικών: Η ερώτηση επίσης ήταν σαφής. Κυκλοφορεί μία άποψη. Είμαστε στο τελευταίο μίλι της πανδημίας. Ποια είναι η άποψή σας για αυτήν την άποψη που κυκλοφορεί; Αν θέλετε απαντάτε αν δεν θέλετε μην  απαντήσετε». Απέναντι στην «πρακτική» του Υπουργού Υγείας, ο Νίκος Ηγουμενίδης επέμεινε εξηγώντας προς τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σαφείς και συγκεκριμένες οι ερωτήσεις μου και δεν θέλω έκθεση ιδεών. Κύριε πρόεδρε, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου οι ερωτήσεις μου είναι πολύ συγκεκριμένες».

Σχετικά με το περιστατικό, ο Νίκος Ηγουμενίδης σχολίασε ότι «είναι προφανές ότι ο Υπουργός ενοχλείται όταν ρωτάμε στη Βουλή για την πανδημία και για όλα όσα ο ίδιος και η Κυβέρνηση στην οποία ανήκει δεν διαθέτουν πειστικές απαντήσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)