to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:49 | 21.12.2021

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές γιατί μέλημά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής (βίντεο)

«Ο Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών - Ατύχημα για τη χώρα να διαχειρίζεται την πανδημία μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης 21/12 συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα και επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη να επέλθει στη χώρα πολιτική αλλαγή ώστε να φύγει από το τιμόνι μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ και τη στήριξη της δημόσιας Υγείας αλλά και της κοινωνίας η οποία μαστίζεται από το κύμα ακρίβειας:

«Αυτό που διακυβεύεται είναι προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας αλλά αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μία κυνική κυβέρνηση, έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, να σώσουμε ό,τι σώζεται ανέφερε και σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα από το πέμπτο κύμα της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει συνειδητά ψέματα στους πολίτες, ενώ πήρε τη συνειδητή απόφαση να μην ενισχύσει το ΕΣΥ. «Η χώρα μας διπλάσια σε θανάτους ανά 1 εκατ. πληθυσμού από το μέσο όρο της ΕΕ. Είμαστε από τις χειρότερες σε όλο τον κόσμο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Βουλή ότι δήθεν δεν υπάρχει έρευνα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, τη στιγμή που είχε στα χέρια του από το Μάιο τη μελέτη του πιο στενού του συνεργάτη, του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ατύχημα για τη χώρα να κυβερνά αυτή η κυβέρνηση
Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Βουλή ότι δήθεν δεν υπάρχει έρευνα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, τη στιγμή που είχε στα χέρια του από το Μάιο τη μελέτη του πιο στενού του συνεργάτη, του Σωτήρη Τσιόδρα. «Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ατύχημα για την χώρα το γεγονός ότι «κυβερνά εν μέσω πανδημίας μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ, δεν πιστεύει στο δημόσιο χώρο». Σε αυτό το πλαίσιο παρέπεμψε στις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, που μιλούσε για πεταμένα λεφτά στις ΜΕΘ, του Άκη Σκέρτσου, που χαρακτήριζε τις ΜΕΘ πολυτέλεια, και στους ισχυρισμούς του Γιώργου Γεραπετρίτη.

Όπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα ΕΣΥ σε κατάρρευση, με 5 ευρώ είσοδο, με φραγή σε 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστους πολίτες, καταργώντας όλα αυτά τα μέτρα.

Μοναδικός αντίπαλος ο Μητσοτάκης
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη. Έχει στο μυαλό του περισσότερο το τρίτο κόμμα και όχι την πανδημία. Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται. Για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε πώς ένας πρωθυπουργός με έλλειμμα εμπιστοσύνης, με σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας, θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πέμπτο κύμα πανδημίας εν μέσω ακρίβειας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι δεν βλέπει τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ως αντιπάλους. «Ο μοναδικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεξιά και ο κύριος Μητσοτάκης» τόνισε.

Ας ψάξει αλλού ο Μητσοτάκης να αναζητήσει ευθύνες
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον πρωθυπουργό ο οποίος από το βήμα της Βουλής είδε ομοιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Όπως είπε, είναι οξύμωρο να μιλά ο Μητσοτάκης όταν ήταν χέρι χέρι με αυτούς απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ας ψάξει αλλού να αναζητήσει ευθύνες τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στήριξε τον καθολικό εμβολιασμό, υπογράμμισε ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν. Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι και τα δυό του παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην Μ. Ζαχαρέα εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)