to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:54 | 20.12.2021

Κοινωνία

Κινητοποίηση της ΠΟΘΑ στο υπουργείο Πολιτισμού, Τρίτη 21/12

Η ΠΟΘΑ ενημερώνει για την κινητοποίηση, την Τρίτη 21 /12 στο ΥΠΠΟΑ, για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος του Φεστιβάλ Αθηνών στις 12:00 και στις 13.00 στον ίδιο χώρο για την Καμεράτα.


Στους εργαζόμενους στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που πληροφορήθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους καθώς και στο θέμα της Καμεράτα, αναφέρεται με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Η ανακοίνωση

Στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Παρά το γεγονός ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου πραγματοποιεί εδώ και δύο χρόνια, και εν μέσω πανδημίας, διαδικτυακές και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπό τον τίτλο «open plan», ενώ φέτος οι καλοκαιρινές του δράσεις διήρκησαν 6 ολόκληρους μήνες (Μάιο-Οκτώβριο, σε 6 χώρους εκδηλώσεων με 82 παραγωγές), το Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με το Εσωτερικών δεν θεώρησαν σκόπιμο να ανανεώσουν τις συμβάσεις στους εργαζόμενους, που ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό στον υπερδιπλασιασμό της εργασίας τους.

Στο θέμα της Καμεράτα, οι εξαγγελίες του ΥΠΠΟΑ για μετάταξη σε άλλους οργανισμούς των μουσικών που συνεχίζουν να εργάζονται στην ορχήστρα και επαναπρόσληψη των απολυμένων μουσικών και διοικητικών υπαλλήλων, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά σε τελεσίδικο βαθμό, έχουν μείνει στο κενό, ενώ το υπουργείο αρνείται να μας απαντήσει τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των απολυμένων. Παρ’ όλα αυτά η ορχήστρα συνέχιζε κανονικά την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας. Είναι προκλητικό η Κυβέρνηση να μιλά για ανάδειξη του Σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και συγχρόνως ο υπεύθυνος Υφυπουργός να αδιαφορεί για το κλείσιμο μιας Ορχήστρας που έχει συμβάλλει  σε μεγάλο βαθμό, στο σύγχρονο μουσικό πολιτισμό. Είναι προκλητικό η Υπουργός Πολιτισμού να παρακολουθεί χειροκροτώντας την τελευταία συναυλία της «Καμεράτα» και σήμερα να επιβλέπει την κατάργησή της.

Ζητάμε:

-          Άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει και τους 43 εργαζομένους του Ελληνικού Φεστιβάλ.

-          Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους της Καμεράτα και άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που έχουν εκδικαστεί στους απολυμένους.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις:

-          Την Τρίτη 21 /12 κινητοποίηση στο ΥΠΠΟΑ για την νομοθετική ρύθμιση του θέματος του Φεστιβάλ Αθηνών στις 12:00 και στις 13.00  στον ίδιο χώρο  για την Καμεράτα.

tags: ΠΟΘΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)