to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:07 | 20.12.2021

πηγή: Αυγή

Διεθνή

Ιρίνα Καραμάνος: Η Ελληνίδα σύντροφος του αριστερού προέδρου της Χιλής

Τα χιλιανά ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο πατέρας της επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας στο Σαντιάγο συνέβαλε στη νίκη του Γκάμπριελ Μπόριτς


Στο πλευρό του νέου προέδρου της Χιλής Γκάμπριελ Μπόριτς βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια η Ιρίνα Καραμάνος. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκσταρτείας η Ιρίνα δεν εμφανιζόταν ωστόσο εμφανίστηκε στη σκηνή μόλις πριν από εβδομάδες, όταν τον συνοδεύσε στην πολιτική του ομιλία, αφού κατάφερε να περάσει στον δεύτερο εκλογικό γύρο. Μέχρι τότε, ο Γκάμπριελ Μπόριτς την αποκαλούσε «σύντροφο». Τώρα την αποκαλεί με το όνομά της: Ιρίνα.

Τα τοπικά μέσα την χαρακτηρίζουν συγκρατημένη και χαμηλού προφίλ,έχει ιδιωτικό τον λογαριασμό της στο Instagram και δείχνει αμήχανη όταν τη ρωτούν για τον Μπόριτς.

Κάποιοι κατηγορούν τον φεμινιστή Μπόριτς ότι αύξησε τις δημόσιες εμφανίσεις του με την Ιρίνα λίγο πριν τις κάλπες σε μια προσπάθεια να κερδίσει πιο παραδοσιακούς ψηφοφόρους που απαιτούν ο υποψήφιος πρόεδρος να συνοδεύεται.

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι 32 ετών, έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί στην περίπτωση που εκλεγεί- όπως κι έγινε - ο σύντροφός της.

«Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να σχετίζονται με τη σχέση του Προέδρου ή με οποιονδήποτε».

«Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα διαφάνειας, ανάλογα με το προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, και όχι δεσμών αίματος ή συγγένειας με τον Πρόεδρο» είχε δηλώσει ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Χιλής.

«Η θέση της πρώτης κυρίας αξίζει να επανεξεταστεί γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν» είχε δηλώσει αναφορικά με την εκλογή του συντρόφου της η Ιρίνα Καραμάνος.

Ο πατέρας της Ιρίνας Τζόρτζ Καραμάνος είναι Έλληνας και για χρόνια ήταν επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγο. Τα χιλιανά ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο πατέρας της συνέβαλε στη νίκη του Γκάμπριελ Μπόριτς.

tags: Χιλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)