to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 17.12.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Πρώην εργαζόμενη του ΕΟΔΥ καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό

Στον εισαγγελέα η καταγγελία. Όπως αναφέρει τέθηκε στο περιθώριο καθώς δεν υπέκυψε στις πιέσεις που δεχόταν από προϊστάμενό της. Τι απαντά ο νέος πρόεδρος


Υπόθεση #MeToo καταγγέλλεται από πρώην εργαζόμενη στον ΕΟΔΥ, η οποία κατέθεσε φάκελο στον εισαγγελέα και αναφέρει σεξουαλική παρενόχληση διαρκείας από τον προϊστάμενό της.

Παράλληλα η πρώην εργαζόμενη καταγγέλλει ψυχολογικό και ηθικό εκφοβισμό της, στον οποίο συμμετείχαν και άλλα στελέχη του Οργανισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην εργαζόμενη στην πολυσέλιδη επώνυμη καταγγελία της που ερευνάται από τη  δικαιοσύνη, κατονομάζει ανώτερο στέλεχος του ΕΟΔΥ, το οποίο της έκανε τη ζωή κόλαση όταν αντιστάθηκε στις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκε.

Ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του, το πρώτο που αναφέρει είναι ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση ο νέος πρόεδρος Θεοκλής Ζαούτης, αφού όπως επισημαίνει ενημερώθηκε πρόσφατα για το θέμα και τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, ενώ οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά που φέρονται να έχουν τελεστεί έως τον Αύγουστο του 2021.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρεται στην ανακοίνωση «εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν καταγγελίες για φερόμενα συμβάντα ψυχολογικού και ηθικού εκφοβισμού εις βάρος εργαζόμενης του ΕΟΔΥ, τα οποία φέρονται να έχουν τελεστεί έως τον Αύγουστο 2021 από στελέχη του Οργανισμού, ο ΕΟΔΥ δια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του σημειώνει τα εξής:

-Ο νυν Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος διορίσθηκε στη θέση αυτή τον περασμένο Οκτώβριο, με την υπ’ αριθμ. Γ4β/οικ.62026 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 857 – 07.10.2021), μόλις προσφάτως έλαβε γνώση περί του εν λόγω θέματος και των σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου.

-Αμέσως ο καθ. Ζαούτης ζήτησε επείγουσα και επίσημη ενημέρωση τόσο από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού όσο και από το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΔΥ.

-Σε κάθε περίπτωση, εφόσον αποδεδειγμένα προκύψει οποιαδήποτε, έστω και ισχνή, υπόνοια πειθαρχικώς ελεγκτέας συμπεριφοράς, η Διοίκηση, με απόλυτη συνέπεια στις αρχές και τις δεσμεύσεις της, θα εφαρμόσει στο ακέραιο όσα ορίζει ο νόμος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)