to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 17.12.2021

Πολιτισμός

Πάγια έλλειψη καθηγητών στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία όλης της επικράτειας - Αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Συνιστά αδιανόητη πραγματικότητα το γεγονός ότι λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα εκπαιδευτικά κενά, τόσο σε αντικείμενα γενικής εκπαίδευσης όσο και σε αντικείμενα καλλιτεχνικής είναι τεράστια: Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ως αναφορά στη Βουλή σχετικό υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών - αμφότερα απευθυνόμενα προς την αρμόδια υπ. Παιδείας


H αναφορά για το ζήτημα της πάγιας έλλειψης καθηγητών στα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία όλης της επικράτειας συνυπογράφεται από  26 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συνιστά αδιανόητη πραγματικότητα το γεγονός ότι λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, τα εκπαιδευτικά κενά, τόσο σε αντικείμενα γενικής εκπαίδευσης όσο και σε αντικείμενα καλλιτεχνικής είναι τεράστια. Οι μαθητές σε πολλά μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία στερούνται της διδασκαλίας υποχρεωτικών αλλά και επιλεγμένων καλλιτεχνικών μαθημάτων, όπως του ταμπουρά, του χορού και του κινηματογράφου, τουλάχιστον κατά το ήμισυ του σχολικού έτους. Ενδεικτικά, το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα, σήμερα, τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχει ακόμη δασκάλους χορού και κινηματογράφου!

Τέλος, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  μεταφέροντας τις ανησυχίες των γονέων, των εκπαιδευτικών και των λοιπών εργαζομένων στις σχολικές μονάδες κάλεσαν για πολλοστή φορά την κ. Κεραμέως να μεριμνήσει για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού και να ανακαλέσει τα ακατανόητα μέτρα, που ισχύουν επί του παρόντος.

Η από 10/12/2021 Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αθηνών:

Tο από 02/12/2021 Υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)