to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:09 | 16.12.2021

Πολιτική

Μετά τα αδιανόητα ψεύδη: Πάνε με νέα κοροϊδία να βγάλουν «λάδι» τον Μητσοτάκη

Ο Γιάννης Οικονόμου με δυο μέρες καθυστέρηση ισχυρίστηκε (16/12) ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε την μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, η οποία όμως έγινε γνωστό από τον κ. Λύτρα παραδόθηκε «σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο»!


Η μελέτη του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και δεν είχε παραδοθεί σε κανένα συνεργάτη πριν τη δημοσιοποίησή της υποστήριξε την Πέμπτη 16/12 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να προστατευθεί ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του.

«Η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν τη δημοσίευσή της», υποστήριξε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σκόπιμα ο κ. Τσίπρας από τη μελέτη επικεντρώνει στις ΜΕΘ. «Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση», σχολίασε.

Η δήλωση αυτή του Γιάννη Οικονόμου περί άγνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του στο Μαξίμου όπως είναι ο Άκης Σκέρτσος, γνωστός και με το παρατσούκλι ο «άτυπος υπουργός Υγείας», έρχεται με εξαιρετική καθυστέρηση αφού η μελέτη έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης και κυρίως, «δείχνει» προς την μεριά του Βασίλη Κοντοζαμάνη, που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

• Διαβάστε επίσης: Δήλωση Τσιόδρα για την έκθεση: Μιλάει για «εργαλειοποίηση», αλλά δεν διαψεύδει Λύτρα και στοιχεία

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε πάρει σχεδόν το σύνολο των αρμοδιοτήτων, προκαλώντας, μάλιστα, τότε πικρόχολα σχόλια, καθώς είχε αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις όλου του προσωπικού, ενώ εκτός των άλλων στις νέες αρμοδιότητες του περιλαμβάνονται και οι διορισμοί των Διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ.

Ο Γιάννης Οικονόμου που ρωτήθηκε μετά την τοποθέτησή του εάν η μελέτη ήταν σε γνώση του υπουργείου Υγείας, δεν απάντησε επαναλαμβάνοντας ότι η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του, αφήνοντας ακάλυπτο το υπουργείο Υγείας.

• Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ ο πρωθυπουργός με τέτοια ψεύδη θα είχε παραιτηθεί

Η ξεκάθαρη απάντηση Λύτρα «καίει» το Μαξίμου

Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Θόδωρος Λύτρας στην ανακοίνωσή του είχε επισημάνει πως «Η ανάλυση αυτή έγινε τέλος Μαΐου, κι ως οφείλαμε σαν λειτουργοί της Δημόσιας Υγείας τη γνωστοποιήσαμε άμεσα κ επανειλημμένα σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο **ανώτατο** επίπεδο». Η αναφορά του για «ανώτατο επίπεδο» ασφαλώς και δείχνει προς το Μαξίμου και όχι βέβαια προς το υπουργείο Υγείας. Αυτό ξεκαθάρισε εκ νέου ο κ. Λύτρας απαντώντας στον δημοσιογράφο Β. Βενιζέλο:

Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης 2 άτομα από το Twitter

Ν. Ηλιόπουλος: «Μπροστά στον πανικό για να καλύψουν τον κ. Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στη ακόλουθη δήλωση με αφορμή τα ψέματα του κυβ. εκπροσώπου:

Ο κ. Οικονόμου με δυο μέρες καθυστέρηση βγήκε σήμερα να πει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε την μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα, η οποία όμως έγινε γνωστό από τον κ. Λύτρα παραδόθηκε «σε όλους όσους λαμβάνουν τις αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο».

Η αξιοπιστία του φαίνεται όταν ταυτόχρονα λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν υποστήριξε ότι είναι το ίδιο να είσαι εντός και εκτός ΜΕΘ.

Μπροστά στον πανικό τους για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες Μητσοτάκη συνεχίζουν τα ψέματα και υποστηρίζουν ότι ο  Σύμβουλος του πρωθυπουργού και επικεφαλής της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πανδημία απέκρυψε μια τόσο σημαντική μελέτη.

Ψεύτες και επικίνδυνοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)