to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:13 | 16.12.2021

Πολιτική

Διπλωματικές πηγές για ανακοίνωση ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»

Ένοχοι με την κατηγορία της κατασκοπείας κρίθηκαν οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στη Ρόδο


Απάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δίνουν διπλωματικές πηγές. Αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση από πλευράς Τουρκίας που σχετίζεται με την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κριθούν ένοχοι με την κατηγορία της κατασκοπείας δύο Έλληνες μουσουλμάνοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στη Ρόδο, υπογραμμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα, όπως σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, ενώ "κουνά το δάχτυλο" στα ελληνικά ΜΜΕ ότι δημοσίευσαν "αβάσιμες ειδήσεις" με σκοπό "άσκηση πίεσης στο κοινό και τη Δικαιοσύνη".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

"Καταδικάζουμε την καταδίκη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Προξενείο μας στη Ρόδο, σε βαριά φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας, ως αποτέλεσμα της ακρόασης που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες από τις 13 Δεκεμβρίου 2021 , στο Λαϊκό Δικαστήριο Δωδεκανήσου Ορκωτών Ορκωτών στη Ρόδο.

Με τη σύλληψη του Συμβεβλημένου Γραμματέα μας στις 18 Δεκεμβρίου 2020, διαπιστώθηκε ότι στον ελληνικό Τύπο έχουν δημοσιευτεί αβάσιμες ειδήσεις και αξιολογήσεις με στόχο την άσκηση πίεσης στο κοινό και στη Δικαιοσύνη.

Στην ακροαματική διαδικασία, που διεξάγεται εδώ και τρεις ημέρες στη Ρόδο, καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου και του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Ακόμα και το δικαίωμα υπεράσπισης έχει παραβιαστεί με τις διαδικαστικές παραβάσεις. Ο εισαγγελέας και η δικαστική επιτροπή έδρασαν με προκατειλημμένη στάση.

Το γεγονός ότι η δικαστική απόφαση καλύφθηκε στον ελληνικό Τύπο πριν καν ανακοινωθεί, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την παρατυπία της διαδικασίας.

Για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας, θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στο ελληνικό εσωτερικό και διεθνές δίκαιο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)