to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 15.12.2021

Κοινωνία

Καταγγελία νεαρής για σεξουαλική επίθεση στην Κυψέλη

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.. Πώς το βίντεο που τράβηξε το θύμα από το περιστατικό έφερε μπαράζ καταγγελιών για επιθέσεις στην περιοχή


Νεαρή γυναίκα κατήγγειλε στο κανάλι του Open σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε την Κυριακή από άνδρα σε δρόμο της Κυψέλης. Συγκεκριμένα, η κοπέλα περπατούσε σε δρόμο της περιοχής, όταν ο παρενοχλητής την πλησίασε από πίσω και κόλλησε πάνω της, κρατώντας την για αρκετά δευτερόλεπτα.

Ευτυχώς, η Ε. είχε άμεσα αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να προβάλλει αντίσταση και να αρχίσει να φωνάζει κατά του δράστη, ενώ τον έβγαλε βίντεο καθώς απομακρυνόταν. Αμέσως μετά, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου κατέθεσε μήνυση κατά του παραβιαστή.

«Την Κυριακή που μας πέρασε 12:15 το μεσημέρι κατέβαινα ένα πολυσύχναστο δρόμο της Κυψέλης και σταμάτησα για μία στιγμή να περάσει ένα αυτοκίνητο πριν διασχίσω το δρόμο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έρχεται από πίσω μου ένας άνδρας με πιάνει από το ύψος των μηρών και σπρώχνει την περιοχή που βρίσκονται τα γεννητικά του όργανα στα οπίσθιά μου. Και επανέλαβε αυτή την κίνηση αρκετές φορές. Μόλις με άφησε και γύρισα και τον είδα μου είπε "Σ' ευχαριστώ". Ήθελε με κάποιο τρόπο να με κάνει συνένοχο σε αυτό που μόλις είχε γίνει. Συνέχισε να επαναλαμβάνει αυτή τη φράση ακόμα και όταν άρχισα να φωνάζω. Εγώ συνέχισα να φωνάζω γιατί ήθελα να γνωστοποιήσω σε όσους ήταν γύρω και έβλεπαν τι ακριβώς είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή έβγαλα το κινητό μου για να καταγράψω τα χαρακτηριστικά του. Μετά έτρεξα στο αγόρι μου που δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει, ήταν πέντε λεπτά μακριά. Καλέσαμε το εκατό και έπειτα πήγα στο τμήμα και κατέθεσα τη μήνυση», είπε αρχικά στο Open η νεαρή κοπέλα.

Χάρη στο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε σε ομάδα της Κυψέλης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, βρέθηκαν και άλλες κοπέλες που έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης στην περιοχή, μερικές από τον ίδιο άντρα.

«Μετά τη μήνυση ανέβασα μία δημοσίευση σε γνωστή ομάδα της Κυψέλης όπου είπε ότι μου έχει γίνει μία σεξουαλική επίθεση και ζήτησα από όσες ή όσους έχουν βιώσει κάτι τέτοιο να επικοινωνήσουν μαζί μου και να πάνε στο τμήμα της Κυψέλης όπου βρίσκεται αυτός ο άνθρωπος. Και δυστυχώς μέσα σε λίγες ώρες επικοινώνησαν μαζί μου έξι γυναίκες. Από την ίδια περιοχή. Οι τρεις από αυτές ήταν από τρεις διαφορετικούς άνδρες και οι άλλες τρεις από τον ίδιο. Τον αναγνώρισαν. Πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Και τώρα είμαστε σε αναμονή», σημείωσε.

Η αστυνομία συνέλαβε το δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. «Αυτός ο άνθρωπος είναι γνωστός επαίτης της περιοχής. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ένας καλοστεκούμενος... Αλλά τι να σας πω τώρα. Δεν θέλω να δώσω ιδιαίτερα πολλές πληροφορίες», είπε η κοπέλα αναφορικά με την ταυτότητα του άντρα.

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι φαινόμενο να μην ξέρουν οι κοπέλες τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που δεχθούν παρενόχληση. Για παράδειγμα επικρατεί άγνοια για τη νομική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. «Από μικρές ακούμε την ατάκα να προσέχεις. Εγώ δεν θα πω αυτή την ατάκα στην προκειμένη, γιατί πρόσεχα και παρόλα αυτά μου συνέβη. Κυκλοφορούσα μεσημέρι με κίνηση, με πεζούς και χωρίς να φοράω προκλητικά ρούχα. Αυτό που θέλω να πω στις κοπέλες είναι να μάθουν τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Να είναι προετοιμασμένες», επεσήμανε η Ε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)