to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 13.12.2021

Κοινωνία

Μεσαίωνας: Ακροδεξιοί «αρνητές» έκαψαν βιβλία στη Χαλκίδα (βίντεο)

Απίστευτες σκηνές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές εκτυλίχθηκαν στη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης γονέων-αρνητών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Οι ακροδεξιοί έφτασαν στο σημείο να… κάψουν βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά το οποίο, όπως είπαν, μοιράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα σχολεία και “κάνει προπαγάνδα στα μικρά παιδιά"...


Στο βίντεο που δημοσιεύει το eviathema.gr, καταγράφεται ένας εκ των συμμετεχόντων στη διαδήλωση να κρατά στο χέρι του το παιδικό βιβλίο, που… κάνει προπαγάνδα. "Ότι ο κορωνοϊός είναι κάτι που πρέπει να έχουμε έξω από το σπίτι μας και εμείς να καθόμαστε μέσα στο σπίτι. Δεν θα κάτσω μέσα, όχι φίλε μου Τριβιζά όχι κύριε Τσιόδρα, κατάλαβες;", ακούγεται να λέει.

Στη συνέχεια βάζει φωτιά στο βιβλίο, το πετάει μέσα σε έναν κουβά, και καλεί τους υπόλοιπους παριστάμενους να κάψουν ό,τι άλλο θέλουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι διαδηλωτές έκαψαν, μεταξύ άλλων, φωτοτυπίες του νόμου 4682, προστατευτικές μάσκες για τον κορωνοϊό και rapid test.

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, με «αρνητές» του κορονοϊού να καίνε βιβλία στη Χαλκίδα, θυμίζουν σκοτεινές περιόδους και μεσαιωνικού χαρακτήρα τελετές, κατά τα πρότυπα των ναζί» τονίζει σχετικά η ΚΝΕ σε σχόλιό της προσθέτοντας ότι «είναι ενέργειες απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών για μέτρα προστασίας της υγείας, που αρνείται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση, με την επικίνδυνη πολιτική της, αφήνει χώρο να αναπτυχθούν τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές, ενισχύοντας όλες αυτές τις δυνάμεις που αποτελούν «βολικό αντίπαλο», για να κρύψει τις πραγματικές της ευθύνες για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα υγείας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας» καταλήγει η ΚΝΕ στο σχόλιό της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)