to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 13.12.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Νέες καθυστερήσεις στον οδικό άξονα Δράμας-Αμφίπολης με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος κατέθεσε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφορά, το δημοσίευμα της εφημερίδας Χρονικά Δράμας, με τίτλο: Νέες καθυστερήσεις στον άξονα για Αμφίπολη-Δεν ολοκληρώθηκε ακόμα η μελετητική φάση του έργου, παρά τις διαβεβαιώσεις.


Αφορμή του δημοσιεύματος αποτέλεσε απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια της σύμβασης του τεχνικού συμβούλου με αντικείμενο την υποβοήθηση στην εκπόνηση της ανάλυσης κόστους οφέλους και τη διενέργεια μετρήσεων κυκλοφοριακών φόρτων καθώς και την έρευνα προέλευσης – προορισμού για τον οδικό άξονα Δράμας – Αμφίπολης και ειδικότερα για το τμήμα Παλαιοκώμης – Μαυρολεύκης».

Επικαλούμενο το σκεπτικό της απόφασης του υπουργείου η εφημερίδα αναφέρει ότι η υπηρεσία δεν έχει ακόμα χορηγήσει στον ανάδοχο τις απαραίτητες διευκρινίσεις που έχουν ζητηθεί, οι οποίες αφορούν ως επί το πλείστον τον τρόπο υλοποίησης του έργου. Υπενθυμίζεται ότι η αποκατάσταση, διαπλάτυνση και κατασκευή νέων τμημάτων για τον νέο άξονα Δράμα – Αμφίπολη είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.. Εκεί είχε ανακοινωθεί  επίσης ότι το έργο θα κατασκευασθεί με ΣΔΙΤ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ανίκανη να τηρήσει τις υποσχέσεις της όσον αφορά την ασφαλή οδική σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία.. Επί δυόμιση χρόνια, το μόνο που κάνει με επιτυχία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι να κάνουν ανέξοδες και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες εξαγγελίες, δυστυχώς, χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρυσμα μέχρι τώρα, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς αναβολές και καθυστερήσεις¨, υπογραμμίζει στην αναφορά του ο κ. Ξανθόπουλος και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει τους πολίτες της Δράμας και να τους ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα,  αν και πότε θα ολοκληρωθούν οι μελετητικές διαδικασίες του νέου οδικού άξονα Δράμας-Αμφίπολης και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)