to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 10.12.2021

Πολιτική

Θ. Ξανθόπουλος: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για πανδημία και ακρίβεια

«Έχει ρίξει λευκή πετσέτα-Δεν παίρνει μέτρα για στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Alerttv και την εκπομπή Αlert στη πολιτική


Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας, όσο και για την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά, ανέδειξε ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Alerttv και την εκπομπή Αlert στη πολιτική.

Αναφερόμενος στην καταγγελία για vip ΜΕΘ, είπε ότι η θέση του προέδρου να γίνει έρευνα, με την οποία συμφωνεί και ο κ. Ξανθός, απαντά στο πρόβλημα. Και πρόσθεσε: «Το ΕΣΥ πιέζεται. Η αφέλεια, για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση,  του πρωθυπουργού που μας είπε ότι είναι το ίδιο η νοσηλεία εντός και εκτός ΜΕΘ, δεν ισχύει βεβαίως, Οι επιστήμονες την έχουν καταρρίψει».

«Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του εμβολιασμού δημιούργησαν σύγχυση στο κόσμο. Είχαμε το μεγαλύτερο λοκντάουν με αρνητικά αποτελέσματα. Έχουμε πλέον πολύ υψηλό αριθμό θανάτων. Η κυβέρνηση έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί. Το προσωπικό έχει εξουθενωθεί.  Στο νοσοκομείο Δράμας, όπου χάσαμε 300 ανθρώπους, είχαμε 7 κλίνες ΜΕΘ και με χορηγία εταιρείας πήγαμε στις 12. Αλλά δεν έχουμε το προσωπικό να τις λειτουργήσουμε. Η κυβέρνηση αρκείται σε επικοινωνιακή διαχείριση και υποστηρίζει ψευδώς ότι όλα πάνε καλά».

Και ο κ. Ξανθόπουλος συμπλήρωσε: «Φωνάζουμε μην αφήνετε τα σχολεία ανοικτά με τόσα κρούσματα, αραιώστε τον κόσμο στα Μέσα Μεταφοράς, κάντε συνταγογραφούμενα τεστ για ιχνηλάτηση, θεσπίστε εναλλασσόμενο ωράριο, ενισχύστε το ΕΣΥ. Όμως δεν μας ακούει η κυβέρνηση γιατί έχει αλλεργία απέναντι στο ΕΣΥ. Το βλέπει ως κόστος. Εμείς ανατάξαμε το ΕΣΥ από την πανδημία Γεωργιάδη. Μέσα στις συνθήκες μνημονίων το στηρίξαμε. Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξίωσε τους επιστήμονες».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, είπε ότι σήμερα, που δικαιώνεται ο Π. Πολάκης και μπαίνουν στην αγωγή, βλέπουμε ότι ακόμη έχουμε ελάχιστες δόσεις. Η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αργεί χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ξανθόπουλος εγκάλεσε επίσης την κυβέρνηση γιατί προχώρησε πολύ γρήγορα στη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι πληρώνουμε την νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης. «Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Τους λέμε, μειώστε τον Ειδικό φόρο κατανάλωσης και  μας απαντούν ότι είναι περιστασιακή η αύξηση. Τους λέμε αυξήστε τον ελάχιστο μισθό, μας λένε δεν τον αντέχει η οικονομία. Δεν παρεμβαίνουν υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Δεν το καταλαβαίνουν και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)