to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 10.12.2021

Πολιτική

Βουλή: Ερωτηματικά για πλήρωση θέσεων επιστημονικού προσωπικού στο Υπ. Οικονομικών

Πως τεκμηριώνεται η αιτιώδης συνάφεια του πτυχίου και της ειδίκευσης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με το γνωστικό αντικείμενο δύο προκηρυσσόμενων θέσεων της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής, καλούν τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αναπλ. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο, Χάρη Μαμουλάκη


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν πως με το άρθρο 84 του ν.4714 συστήθηκαν στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας δέκα οργανικές θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Στην αιτιολογική έκθεση γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της Δ.Φ.Π. με προσωπικό υψηλών προσόντων, δεξιοτήτων και σχετικής εμπειρίας για την ανάλυση της υφιστάμενης φορολογικής πολιτικής, την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων, το σχεδιασμό και την υποβολή σχετικών προτάσεων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της Διεύθυνσης. Στις 24 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε η με αριθ. 7Ε Προκήρυξη (Τεύχος Α.Σ.Ε.Π. 61/24.11.2021) που αφορά την πλήρωση των ανωτέρω 10 θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού. Ωστόσο, για δύο εκ των δέκα θέσεων που προκηρύχθηκαν προκύπτουν ερωτηματικά ως προς τη φωτογραφικότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω προκήρυξη προβλέπονται και δύο θέσεις για την με κωδικό θέσης 10004 με αντικείμενο κυρίως τη συστηματική αξιολόγηση των εργασιών των Ομάδων Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και την παρακολούθηση των ενωσιακών και διεθνών εξελίξεων στο τομέα της φορολογικής πολιτικής. Παρότι το γνωστικό αντικείμενο για τις συγκεκριμένες θέσεις άπτεται σπουδών οικονομικών, διεθνών σχέσεων και νομικής, εντούτοις έχει προστεθεί και η ειδίκευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα οριζόμενα της παρ.3 του άρθρου 89 του Π.Δ. 142 (Α’ 181/23.11.2017) ως αποδεκτά πτυχία ή διπλώματα Τμημάτων ΑΕΙ προκειμένου για διορισμό στην κατηγορία ΠΕ Δημοσιονομικών, Εφοριακών και Τελωνειακών δεν περιλαμβάνεται αυτό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ούτε στο Π.Δ. 84 (A' 123/17.07.2019) με το οποίο συστήθηκε η Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας υπήρξε αντίστοιχη πρόβλεψη συμπερίληψης ως αποδεκτού πτυχίου διορισμού αυτό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Με δεδομένα τα ανωτέρω και σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες γνώσεις που θα πρέπει να συναντώνται στο πρόσωπο των ατόμων που θα κληθούν να αξιολογήσουν εν τοις πράγμασι τις ομάδες εργασίας της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. για ζητήματα φορολογίας αλλά και να διαμορφώσουν τις θέσεις της χώρας μας επί των ζητημάτων αυτών, ερωτάται ο Υπουργός, πώς τεκμηριώνεται η αιτιώδης συνάφεια του πτυχίου και της ειδίκευσης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με το γνωστικό αντικείμενο των δύο προκηρυσσόμενων θέσεων της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)