to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:22 | 10.12.2021

Διεθνή

Μετά το σάλο για το χριστουγεννιάτικο πάρτι: Χάνει το προβάδισμα από τους Εργατικούς το κόμμα του Τζόνσον

Οι αποκαλύψεις για τα πάρτι την εποχή του λοκντάουν στην Ντάουνινγκ Στριτ έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για υποκρισία.


Το Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον έχει χάσει το προβάδισμά του έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος μετά τις αποκαλύψεις για τα χριστουγεννιάτικα πάρτι που καταγγέλλεται ότι διοργανώθηκαν την εποχή του λοκντάουν στην Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και καταγγελίες για υποκρισία.

Μια δημοσκόπηση της YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας The Times δείχνει ότι οι Τόρις του Τζόνσον έχουν χάσει το προβάδισμά τους και έχουν πέσει κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου, από το 33% που βρίσκονταν στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ οι Εργατικοί αύξησαν το ποσοστό τους κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας στο 37%.

Ο Τζόνσον εξασφάλισε 365 από τις 650 έδρες στις πρόωρες εκλογές του 2019, την μεγαλύτερη πλειοψηφία εδρών που κατακτούν οι Τόρις μετά τη νίκη της Μάργκαρετ Θάτσερ το 1987.

Ο Τζόνσον επέβαλε την Τετάρτη περιοριστικά μέτρα στην Αγγλία, λίγες ώρες μετά την συγγνώμη που ζήτησε για την διαρροή του βίντεο που δείχνει στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ να διασκεδάζουν σε χριστουγεννιάτικο πάρτι το 2020 στη διάρκεια του λοκντάουν κατά την οποία απαγορεύονταν αυτές οι εκδηλώσεις.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι έγιναν χριστουγεννιάτικα πάρτι στα οποία παραβιάστηκαν οι κανονισμοί που ίσχυαν και το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Τζόνσον έλεγε ψέματα όταν το διέψευδε, σύμφωνα με την Times.

_

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)