to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 10.12.2021

Οικονομία

«Συζητάμε για το Μεταφορικό Ισοδύναμο»: Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων και ΟΜ Σύρου το Σάββατο 11/12

«Μεταφορικό Ισοδύναμο: γιατί απειλείται και πώς μπορούμε να το υπερασπιστούμε»: Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνουν η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Οργάνωση Μελών Σύρου, στο πλαίσιο του διαλόγου με την κοινωνία ενόψει του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 19.00, στο Καφέ «Μέγαρο», στην Ερμούπολη.


Θα μιλήσουν ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πρώην Αναπλ.Υπουργός και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και ο Νίκος Αλμπανόπουλος, πρ. Αντιδήμαρχος Σύρου.

Θα χαιρετίσει και θα παρέμβει ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Συρμαλένιος.

Παρεμβάσεις / τοποθετήσεις θα γίνουν επίσης από τον Γιώργο Κασσάρα, πρ. Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Χάρη Βεκρή, διαχειριστή της ομάδας "Νησιώτες υπέρ του Μεταφορικού Ισοδύναμου".

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει αναγνωριστεί από την πλειονότητα των νησιωτών ως μέτρο εμβληματικό μιας πολιτικής, η οποία ενσωματώνει την αρχή της νησιωτικότητας στις οφειλόμενες κρατικές πολιτικές προς άρση των ανισοτήτων. Παρακαταθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης για τη νησιωτική Ελλάδα, η πολιτική αυτή έρχεται σήμερα να απαξιωθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα ενός δήθεν "εξορθολογισμού".

Τα εισιτήρια καταβάλλονται στους δικαιούχους ανά έξι μήνες αντί ανά μήνα, όπως συνέβαινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι καταβολές στις επιχειρήσεις αντί ανά τετράμηνο γίνονται τώρα στην καλύτερη περίπτωση ανά εξάμηνο, ενώ εντός του 2021 καμία επιχείρηση δεν αποζημιώθηκε.

Ενδεικτικό των πολιτικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης είναι η κατάργηση στην πράξη του σκέλους των καυσίμων στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τη στιγμή που δεν έχουν καν πληρωθεί όσοι συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια πρώτων υλών, καυσίμων και εμπορευμάτων απειλεί πολίτες και επιχειρήσεις, δεν μπορεί οι νησιωτικές κοινωνίες να υφίστανται και πάλι το μεγαλύτερο πλήγμα.

Η αξιόπιστη εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών και η περαιτέρω επέκτασή του στα καύσιμα αποτελεί στοιχειώδη όρο επιβίωσης των νησιωτικών περιοχών και αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κάθε νησιού ξεχωριστά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της ΝΕ Κυκλάδων στο facebook.

(Στο χώρο της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα)

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σύρου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)