to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 09.12.2021

Πολιτική

Γ. Ψυχογιός: Η Κυβέρνηση στρέφει τον κοινωνικό αυτοματισμό στους αδύναμους και μεταθέτει τις ευθύνες για τις τεράστιες παραλείψεις της

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός μίλησε στον Αδάμ Γιαννίκο και την εκπομπή Viral στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» για τους αποκλεισμούς στη διαδικασία κτήσης ιθαγένειας, την επίσκεψη του Πάπα και την πανδημία


Ο κος Ψυχογιός αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση για τη διαδικασία κτήσης Ιθαγένειας που έχει καταθέσει προς τον Υπουργό Εσωτερικών και θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή 10/12. Τόνισε ότι τέτοιου είδους θέματα έχουν εξαφανιστεί εντελώς από την επικαιρότητα, στοχευμένα και εσκεμμένα έχει εντελώς απωθηθεί ό,τι τι γίνεται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στο θέμα των δικαιωμάτων. Αποκόπτονται από το δικαίωμα στην Ιθαγένεια άνθρωποι που ζουν και εργάζονται 20 και 30 χρόνια στη χώρα, με ισχυρούς δεσμούς, με κοινωνική ζωή, με προσφορά στα ασφαλιστικά ταμεία. Κατέστησε σαφές ότι η σημαντική επιδείνωση στις ζωές των αόρατων και περιθωριοποιημένων ήδη επεκτείνεται στην κοινωνική πλειοψηφία, αποψιλώνονται τα δικαιώματα  στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του έδειξε αλληλεγγύη και η πολιτεία όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε, με τα όποια λάθη, στο ύψος των περιστάσεων όμως η στρατηγική της σημερινής κυβέρνησης και της Ευρώπης εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα, με φυλακές ψυχών, στοχοποίηση και εξαθλίωση των προσφύγων και πληθώρα καταγγελιών για παράνομες επαναπροωθήσεις.

Είναι εντυπωσιακό, συμπλήρωσε ο τομεάρχης ότι ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας εκφράζει λόγο ο οποίος ακούγεται ως και ριζοσπαστικός για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τη Δημοκρατία και την ίδια στιγμή οι πολιτικές ηγεσίες στην Ευρώπη, μεμψιμοιρούν και κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Τα αυτονόητα που είπε ο ποντίφικας, είναι οι βασικές αρχές και αξίες οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διέπουν τα κείμενά των ευρωπαϊκών συνθηκών και των διεθνών συμβάσεων.

Είναι ο ίδιος αυτοματισμός όμως που στρέφεται εναντίον και άλλων ομάδων, ανάλογα με το πώς βολεύεται η κυβέρνηση στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», του κοινωνικού διχασμού, ο οποίος  τροφοδοτεί δίπολα μέσα από αντιθέσεις οι οποίες άλλοτε είναι υπαρκτές άλλοτε, τεχνητές, σχολίασε ο κος Ψυχογιός. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ταχθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και ειδικότερα για το προσωπικό των νοσοκομείων, θα μπορούσε μια κυβέρνηση να φροντίσει ώστε να αξιοποιηθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε άλλες θέσεις, χωρίς να τους στερεί μισθό και αξιοπρεπή διαβίωση.

Αλλά είναι η ίδια αντίληψη που να κάνει η Πολιτεία από την πλευρά της όσα θα έπρεπε στα ΜΜΜ, τα σχολεία, τον προϋπολογισμό για την Υγεία που μειώνεται κατά 800 εκ. το 2022 (!) και άλλες παρεμβάσεις αλλά και χωρίς να έχει εξαντλήσει κάθε μορφή πειθούς, προχωρά σε μέτρα χωρίς αναλογικότητα με την πρώτη σκέψη να είναι πάντα η τιμωρία και η μετάθεση ευθυνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)