to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 09.12.2021

Κοινωνία

Με τους εμβολιασμούς σημειωτόν: Αυτοσυγχαίρονται για την «ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος»

Τι είπε ο Μ. Θεμιστοκλέους με αφορμή το άνοιγμα ΜΕΓΑ εμβολιαστικού κέντρου στη Γλυφάδα


Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Επιπλέον ανακοίνωσε πως ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικός σταθμός στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι. «Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, υπενθύμισε από την πλευρά του ότι οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και τρίτη δόση

Οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμού και με την τρίτη δόση, καθώς όπως επισημαίνουν «αντιμετωπίζει το ίδιο αποτελεσματικά και την παραλλαγή Όμικρον, όσο και την Δέλτα».

Υπενθυμίζεται ότι τρίτη δόση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενήλικες πολίτες, μετά το πέρας τριών μηνών από τη δεύτερη δόση, μετά την απόφαση για μείωση του διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων.

Σε ότι αφορά το Πιστοποιητικό εμβολιασμού, υιοθετήθηκε η πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πρόταση για μείωση της διάρκειας του στους τρεις μήνες.

Αυτό σημαίνει πως τα πρώτα πιστοποιητικά νόσησης θα λήξουν στα τέλη Ιανουαρίου. Ειδικότερα, όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30.10.21 θα λήξουν στις 31.01.22, ενώ όσα εκδόθηκαν από την 01.11.2021 κι έπειτα, θα λήγουν στο τρίμηνο.

Συζήτηση για 4η δόση

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά ήδη την περίπτωση χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έχει ανοίξει η συζήτηση για τέταρτη δόση σε ανοσοκατεσταλμένους.

Οι σχετικές αποφάσεις ενδέχεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)