to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 09.12.2021

Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Έγκλημα με υπογραφή Μητσοτάκη»

Η χώρα μας βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ


Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την καθημερινή εκατόμβη θανάτων από κορωνοϊό καθώς και τις αποκαλύψεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία περί VIP κλίνες ΜΕΘ που φυλάσσονται για την εξυπηρέτηση των επωνύμων

Πρόκειται για έγκλημα με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, επεσήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό PLP TV της Αχαΐας.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με το γεγονός ότι θα έχουμε 80 και 100 νεκρούς καθημερινά τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επισημαίνοντας ότι χώρα μας βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε αναλογία θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερους από 100 διασωληνωμένους συμπολίτες μας εκτός ΜΕΘ και 2,5 χιλιάδες λιγότερους μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2019, ενώ η ΟΕΝΓΕ έδωσε στοιχεία ότι 800 γιατροί περιμένουν σε λίστες αναμονής να προσληφθούν. Αυτά τα δεδομένα αποτυπώνονται με μια μόνο λέξη: έγκλημα. Ένα έγκλημα που φέρει την υπογραφή του Κ. Μητσοτάκη», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως  ήδη μέσα στο Δεκέμβρη ξεπεράσαμε 700 απώλειες. Πόσοι συμπολίτες μας έφυγαν εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ; Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει απαντήσεις, ενώ ο κ. Πλεύρης θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί μετά τις δηλώσεις του ότι όποιος μπει σε ΜΕΘ έχει περισσότερες πιθανότητες να μην τα καταφέρει».

Όταν μετά από δυο χρόνια πανδημίας η χώρα βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, όταν οι ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά νοσοκομεία δεν είναι μέσα στη μάχη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ξεκάθαρη επιλογή εκ μέρους της ΝΔ να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο».

Ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, περπατάει το τελευταίο μίλι της πανδημίας από τον περασμένο Φλεβάρη. «Ένας μόνο λόγος υπάρχει γι' αυτό -η ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Ηλιόπουλος και υπενθύμισε: «Μόλις την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τη δυνατότητα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας να έχουν συνταγογράφηση από τους ιδιώτες γιατρούς!», κατέληξε.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε: «Η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών σε έργα του ΕΣΠΑ. Ο, δε, προϋπολογισμός του 2021 έκανε λόγο για 2,5 δισ. ευρώ κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόνο κάτι παραπάνω από 150 εκατ. ευρώ θα απορροφήσει η ελληνική οικονομία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)