to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 08.12.2021

Πολιτική

Ο Αλ.Αυλωνίτης για τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την κατάσταση που επικρατεί και ενώνω τη φωνή μου με την εκπαιδευτική κοινότητα για την ανάγκη άμεσης αλλαγής του πρωτοκόλλου που ισχύει στα σχολεία» αναφέρει σε δήλωση ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης


Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αυλωνίτη

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας από τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ, ήδη από μηνός εξέδωσαν δελτίο τύπου για τα 80 και πλέον κρούσματα που είχαν σημειωθεί έως τότε, ενώ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στα τοπικά ΜΜΕ, από τη Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης, ο αριθμός των νοσούντων στα σχολεία είναι διψήφιος.

Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου για την κατάσταση που επικρατεί και ενώνω τη φωνή μου με την εκπαιδευτική κοινότητα για την ανάγκη άμεσης αλλαγής του πρωτοκόλλου που ισχύει στα σχολεία.

Είναι προφανές ότι η ισχύουσα οδηγία της Υπουργού Παιδείας για κλείσιμο ενός Τμήματος ή μίας σχολικής τάξης μόνο αν οι νοσούντες υπερβαίνουν το 50%, δεν στηρίζεται σε κανένα υγειονομικό ή επιστημονικό υπόβαθρο, αγνοεί πλήρως την κοινωνία, τις ανάγκες και την αγωνία της, και εντέλει στρέφεται ενάντια στις αρχές που όλοι πρέπει να ακολουθούμε σχολαστικά για τον περιορισμό της πανδημίας.

Επιπρόσθετα εξαναγκάζει σε οικονομική αιμορραγία τους μαθητές και τις οικογένειές τους, οι οποίες πρέπει να πληρώσουν σε εβδομαδιαία βάση τα μοριακά τεστ που απαιτούνται, καθώς στις περιοχές αυτές δεν υπάρχει δημόσια δομή που να τα παρέχει δωρεάν.

Είναι σε γνώση μου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι γονέων στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα για το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας. Θέτω εαυτόν στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κέρκυρας, για να αναδείξουμε τα προβλήματα στη διαδικασία που ακολουθείται και να ζητήσουμε επιτακτικά άμεση λύση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)