to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 08.12.2021

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Να γίνουμε και πιο συλλογικοί αλλά και πιο τολμηροί

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πηγαίνοντας προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να γίνουμε και πιο συλλογικοί αλλά και πιο τολμηροί…»΅, σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Status Fm ο Δημ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Ο Δημ. Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων:

- «...Όπως για κάθε κόμμα, έτσι και για το ΚΙΝΑΛ, παρακολουθούμε τις εσωκομματικές τους διαδικασίες, χωρίς να υπάρχει λόγος να παρέμβουμε. Το μοναδικό που αποδείχθηκε στην πρώτη φάση της  συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας είναι, ότι αυτός που έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις, δεν έρχεται και πρώτος στην κάλπη.

Εκείνο που ενδιαφέρει εμάς είναι το ΚΙΝΑΛ να έχει μια προοδευτική κατεύθυνση. Οι θέσεις είναι αυτές που καθιστούν ένα κόμμα προοδευτικό ή όχι, όχι τόσο το πρόσωπο που θα εκλεγεί στην ηγεσία του. Όλα λοιπόν κρίνονται στην πράξη και στο τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ στην περίπτωση που στις επερχόμενες εκλογές ο κος Μητσοτάκης δεν θα έχει την πλειοψηφία, ή αν θα έχει την πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ.»

«- Είναι φανερό ότι αντί να πηγαίνουμε σε συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, η απλή αναλογική ωθεί τα κόμματα σε συνεργασίες. Εξάλλου μερικά πράγματα θα πρέπει να αρχίζουν να μπαίνουν στην πολιτική μας κουλτούρα, τόσο στις κοινωνικές όσο και στις πολιτικές δραστηριότητες. Αυτή τη στιγμή βέβαια κυριαρχεί η κουλτούρα των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Θα πρέπει λοιπόν να κινηθούμε στην αναζήτηση  ενός πολιτικού προγράμματος που θα κρίνει ο πολίτης και όχι στη θεοποίηση ή τη μετάθεση όλων των ελπίδων σε πρόσωπα. Ας περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί και η επαναληπτική διαδικασία της επόμενης Κυριακής  και να δούμε τις θέσεις που θα διατυπωθούν στη συνέχεια».

«Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να εντείνει τις προσπάθειές του να πείσει την κοινωνία ότι αυτός αποτελεί την μόνη πραγματική διέξοδο. Να γίνουμε λοιπόν πιο συγκεκριμένοι ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι υποσχόμαστε και τι θα κάνουμε πράξη σε περίπτωση που κυβερνήσουμε ξανά».

- «Σε αντίθεση με  τον τρόπο εκλογής Προέδρου που έχουν επιλέξει τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η ΝΔ, εμείς επιλέγουμε η διαδικασία αυτή να περνά μέσα από το συνέδριο του κόμματος και από ένα αντιπροσωπευτικό και καθόλου αμελητέο σώμα περίπου 5000χιλ αντιπροσώπων απ΄όλη την Ελλάδα και απ΄όλους τους κοινωνικούς χώρους. Ας σημειώσουμε όμως ότι  και διεθνώς, ο τρόπος εκλογής  στα Αριστερά, προοδευτικά και Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, διαφέρει από χώρα σε χώρα. Όσο μας αφορά εμάς και για το δικό μας κόμμα , το συνέδριό  μας θα αποφασίσει για τον εφ εξής τρόπο εκλογής του Προέδρου μας. Ο πρώτος λόγος για αυτές τις αποφάσεις ανήκει στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

-«Αλλά διερωτώμαι, πόσο δημοκρατικό είναι,  κάποιος που ψηφίζει ένα κόμμα στις εθνικές εκλογές, να πηγαίνει και να ψηφίζει για τον πρόεδρο ενός άλλου κόμματος;»

- «Το βασικό ζήτημα είναι οι αρμοδιότητες του Προέδρου και το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος  ασκώντας τις. Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε έναν πρόεδρο που τον εμπιστευόμαστε  όλοι και πλήρως. Αυτό δείχνει και η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι πολίτες στον Αλέξη Τσίπρα στις πρόσφατες περιοδείες που πραγματοποιεί το κόμμα μας ανά την Ελλάδα. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι πηγαίνοντας προς το συνέδριο του κόμματός μας, θα πρέπει να γίνουμε και πιο συλλογικοί αλλά και πιο τολμηροί…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)