to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν δεν ακούς την επιστήμη, το μέλλον γίνεται ζοφερό

Εις ώτα μη ακουόντων κυβερνητικών οι συνεχείς προτροπές Μόσιαλου για ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων Υγείας


Οαπαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης είχε εκφράσει μέσα στη Βουλή τη διαφωνία του για τις αντιρρήσεις Μόσιαλου έναντι του προστίμου έδειχνε πόσο επικοινωνιακά αντιμετωπίζεται ο ορισμός του ως εκπροσώπου και συμβούλου της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αν κρίνουμε μάλιστα από την εμμονή με την οποία Μητσοτάκης, Πλεύρης και Οικονόμου αμφισβητούν τη χρησιμότητα των ΜΕΘ, μπαίνει το ερώτημα: Όταν αρνείσαι την επιστήμη σε τόσο βασικά θέματα, πώς να ακούσεις πιο μακροπρόθεσμες επισημάνσεις του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας, όπως λ.χ. ότι οι πανδημίες δεν θα τελειώσουν και ότι “το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής θα ωθήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να μεταναστεύσουν εσωτερικά στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αιθιοπία, Νιγηρία κ.ά.), δημιουργώντας νέες μεγαλουπόλεις”, που θα αναπτυχθούν “άναρχα, πολεοδομικά και υγειονομικά, άρα με συνθήκες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα συνύπαρξης με ζώα”;

Αυτά δεν αφορούν κάποιον άλλο πλανήτη, όπως δείχνει η προειδοποίηση ΠΟΥ και G7 πως “κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι είναι ασφαλείς”. Σχετίζονται με την άρση των πατεντών για τα εμβόλια, που η Ν.Δ. καταψηφίζει σταθερά στην Ευρωβουλή, όπως και με το συμπέρασμα Μόσιαλου (στο MEGA) ότι πρέπει “να γίνει μια συστηματική προσπάθεια ενίσχυσης των συστημάτων δημόσιας Υγείας χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος”.

Όχι μόνο εκεί, όπως καταλαβαίνουμε, αλλά και στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση ξηλώνει σταθερά τα πρωτοβάθμια συστήματα δημόσιας Υγείας πριμοδοτώντας τους ιδιώτες (και την αύξηση των ανισοτήτων). Αποτέλεσμα; Η τραγωδία που βιώνουμε, αλλά και το ζοφερό μέλλον που προοιωνίζεται για κάθε είδους ασθένεια από την αποδυνάμωση του δημοσίου συστήματος Υγείας. Αυτή είναι η βασικότερη εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)