to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 08.12.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μαύρα Χριστούγεννα βλέπουν στη Θεσσαλονίκη

«Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα», εκτίμησε την Τρίτη ο συντονιστής της Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, και τόνισε την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων που θα περιορίζουν τη μετάδοση του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, προκειμένου να αντέξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενόψει και της αναμενόμενης επικράτησης της μεταδοτικότερης όλων μετάλλαξης Όμικρον.


«Είναι επείγον η Πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FΜ 107,1. «Θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα σχολεία» τόνισε και επισήμανε την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης μασκών υψηλής προστασίας FFP2, από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, παντού. Στις εστίες υπερμετάδοσης ενέταξε και τα γήπεδα, ενώ τάχθηκε υπέρ επιπλέον μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Μιλώντας για τις εφημερίες και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι χθες το πρωί στο «Παπανικολάου» η εφημερία έκλεισε με 50 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, ενώ είναι γεμάτες και οι 40 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου, την ώρα που τέσσερις ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων οι δύο είναι non Covid περιστατικά. Όταν ρωτήθηκε γιατί αυτά τα δύο περιστατικά δεν μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ κάποιας ιδιωτικής κλινικής, απάντησε ότι πλέον «έχει φρακάρει όλο το σύστημα»...

Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Μητσοτάκη

Στο ΑΧΕΠΑ η εφημερία ξεκίνησε κάτω από ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες, αφού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπήρχαν μόλις 37 κενά κρεβάτια στις «κοβιντοκλινικές», όταν οι εισαγωγές το τελευταίο διάστημα αγγίζουν έως και τις 70 σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου. Οπότε τυχόν μεγαλύτερος αριθμός εισαγωγών για νοσηλεία ή δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί και θα γίνονταν διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία ή θα άνοιγαν επιπλέον κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό από τις 80 που απέμειναν για non Covid περιστατικά ή θα οδηγούνταν σε ιδιωτικές κλινικές.

Με τη ΜΕΘ διαρκώς υπερπλήρη, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ δεν βρίσκονται σε προστατευμένους χώρους, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός, αλλά σε χειρουργεία και στους χώρους κλινικών που μετατράπηκαν σε κλινικές Covid. “Τώρα διασωληνώνουν άλλους δύο στις κλινικές χωρίς καν μόνιτορ. Το πρωί, όμως, αύριο, θα είναι χειρότερα” καταλήγει το σχόλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος, στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, όπου τα πράγματα είναι εξίσου δραματικά, νοσηλεύονται και εννέα έγκυοι ή λεχώνες γυναίκες με κορωνοϊό, όλες τους ανεμβολίαστες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)