to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:34 | 08.12.2021

Πολιτική

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντά σήμερα στο Σότσι ο Κυρ. Μητσοτάκης

Eίναι η πρώτη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρώσο πρόεδρο - Θα συμφωνηθεί «Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων» για τα έτη 2022 - 24, το οποίο θα προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια


Eφ' όλης της ύλης τετ α τετ αναμένεται να έχουν σήμερα στο Σότσι της Ρωσίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2019. Στην ατζέντα θα τεθεί όλο το φάσμα της Ελληνο - ρωσικής πολιτικής, εμπορικής, οικονομικής, πολιτιστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας, ενώ το 2021 είναι έτος Ιστορίας Ελλάδος - Ρωσίας. Επιπλέον θα τεθούν ζητήματα των διεθνών και περιφερειακών εξελίξεων, και εν προκειμένω τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εξελίξεις στη Λιβύη, αλλά και η τροπή της πανδημίας παγκοσμίως.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος πρόκειται να υιοθετήσουν Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων για τα έτη 2022 - 24, το οποίο, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, θα προσδιορίσει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια σε συνέχεια και της επιτυχημένης 13ης Συνεδρίασης της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος - Ρωσίας.

Προ ολίγων ημερών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βιτάλι Σαβέλιεφ, οι οποίοι και συμπροεδρεύουν στη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή συναντήθηκαν στη Μόσχα και υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, που περιλαμβάνει σειρά συμφωνιών στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών, του πολιτισμού, της φορολογικής συνεργασίας κ.α.

Υπενθυμίζεται πως λόγω πανδημίας η προγραμματισμένη για τις 25 Μαρτίου του 2021 συνάντηση των δύο ηγετών στην Αθήνα στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση είχε ακυρωθεί. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί το 2016 στην Αθήνα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)