to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καμαρώστε τους

Βγήκε ο ακροδεξιός δικηγόρος που έχουμε για υπουργό Υγείας και είπε ότι «πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει όποιος εισάγεται στις ΜΕΘ». Σοβαρά τώρα;


Στους 152 είχαν φτάσει χθες οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Ένας στους πέντε είναι διασωληνωμένος σε κοινό κρεβάτι. Και αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε 20% ΜΕΘ παραπάνω. Ας τις φτιάξουν λοιπόν. Και ας σταματήσουν να απαντάνε, τι θα γίνει «αν γεμίσουμε την Ελλάδα ΜΕΘ». Κανένας δεν τους έχει ζητήσει να κάνουν κάτι τέτοιο.

Αντί να κάνουν αυτό, βγήκε ο ακροδεξιός δικηγόρος που έχουμε για υπουργό Υγείας και είπε ότι «πιθανότατα δεν θα τα καταφέρει όποιος εισάγεται στις ΜΕΘ». Σοβαρά τώρα;

Η πνευμονολόγος Α. Κοτανίδου, δίπλα στον τότε υπουργό Υγείας, έλεγε, τον Νοέμβριο του 2020, ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι για τη χώρα μας σε ένα ποσοστό 35-37%, το οποίο είναι εξαιρετικό ρεκόρ. Τώρα βγαίνει ο Πλεύρης και λέει ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ έχει πάει στο 99%, όσο είναι και για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Αν έχει υπάρξει όντως τέτοια επιδείνωση σε έναν χρόνο, οφείλει να τα μαζέψει και να πάει σπίτι του.

Στην πραγματικότητα, ο Πλεύρης βγήκε να πάρει επάνω του την ανοησία του Μητσοτάκη και λίγο από το πολιτικό κόστος που προκάλεσε. Και δεν τον ενδιέφερε καθόλου που με τέτοια δήλωση δυσφημεί το ΕΣΥ, προσβάλλει γιατρούς και νοσηλευτές, απελπίζει ανθρώπους και κακοποιεί την επιστημονική αλήθεια.

Το μόνο που τον ένοιαξε ήταν να πει και αυτός ότι οι ΜΕΘ είναι άνευ σημασίας, άρα δεν χρειάζονται περισσότερες.

Επιτελική κυβέρνηση. Καμαρώστε τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)