to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 07.12.2021

Πολιτική

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με το Προεδρείο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής

«Στεκόμαστε στο πλευρό των παραδοσιακών κτηνοτρόφων της Αττικής» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δύναμη Ζωής


Τα σύγχρονα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Αττικής ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Ρένα Δούρου με το Προεδρείο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής “Άγιος Γεώργιος”. Η Δύναμη Ζωής ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Πρόεδρος Γ. Κοντογιάννης και η Γραμματέας Μ. Κοντογιάννη εξέφρασαν την αγωνία των παραδοσιακών κτηνοτρόφων της Αττικής που βλέπουν να απειλείται η περιαστική κτηνοτροφία από τα “τσιμέντα της οικοπεδοποίησης και των συμφερόντων κερδοσκόπων”, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αναφερόμενοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης “Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων”, που συζητείται στη Βουλή – ο Σύλλογος μετείχε στη σχετική ακρόαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στη συνάντηση στα γραφεία της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου αναφέρθηκαν σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων που προωθεί ο Σύλλογος, όπως η τακτοποίηση των μη αδειοδοτηθέντων στάβλων, η αξιοποίηση τροφίμων που πετιούνται για παραγωγή ζωοτροφών, η ενεργοποίηση σύμβασης για νεκρά ζώα, η αξιοποίηση της κοπριάς των στάβλων, κλπ, καθώς και η δημιουργία προϋποθέσεων Κτηνοτροφικών Πάρκων και city farm. Ενημέρωσαν τέλος ότι ο Σύλλογος τον προηγούμενο 1,5 χρόνο της πανδημίας κατόρθωσε να κρατήσει ενημερωμένα τα μέλη του και τους συμπολίτες με 150 περίπου δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις με θέματα όπως η κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα, το κόστος ζωοτροφών, η ασφάλιση αγροτικής δραστηριότητας, οι βοσκήσιμες γαίες, τα Αγροτικά Επιμελητήρια, κ.α..

“Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα της Αττικής, που ορισμένοι είτε αγνοούν είτε αντιμετωπίζουν ως αόρατο. Στο πλαίσιο αυτό η περιαστική κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος και επιβάλλεται η στήριξη της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής γιατί αντιμετωπίζει σειρά δομικών προβλημάτων που επιτείνονται από τη σημερινή, πολλαπλή κρίση. Οι προτάσεις που καταθέτει ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος αποτελούν τη βάση για τις πολιτικές που επιβάλλει η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον. Στεκόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων, που όπως ορθά υπογραμμίζουν, είναι υπέρμαχοι της κυκλικής οικονομίας και εξ επαγγέλματος φροντιστές του Περιβάλλοντος”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι ως παράταξη θα αναλάβουμε σχετικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου και θα συνεχιστούν οι επαφές των δύο πλευρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)